<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 02, 2018

Ook Britse toeristen kiezen opnieuw voor Turkije, laten Spanje links liggen

Britse toeristen hebben dit jaar hun keuze snel gemaakt: zij gaan na twee jaar opnieuw op vakantie naar Turkije.

Dat blijkt uit het aantal reserveringen die Britten voor de komende zomer hebben geplaatst.

De vereniging voor toerisme in de Turkse badplaats Didim verklaart dat met name Britse toeristen in de voorgaande jaren niet tevreden waren over hun vakanties in Spanje. “Dat melden reisbureaus aan ons”, zegt voorzitter Tayyar Cengiz. “De kwaliteit en dienstverlening in Turkije vinden ze in geen enkel ander land. Dat blijkt weer eens uit het aantal reserveringen voor dit jaar, nadat er sprake was van een daling in de afgelopen twee jaar.”

Cengiz laat weten dat touroperators en vliegmaatschappijen een grote stijging zien in het aantal boekingen. “Het aantal chartervluchten naar Didim gaat van wekelijks 9 vluchten naar 16 vluchten per week. Didim verwacht dit jaar in totaal 150.000 toeristen.”

Een hotel in Didim meldt dat het aantal Engelse reserveringen is verdrievoudigd.

Het aantal reserveringen uit het Verenigd Koninkrijk naar Turkse vakantiebestemmingen is tot nu toe in totaal met 79 procent gestegen.

Duitsers

Ook Duitse toeristen zijn niet tevreden over hun voormalige vakantiebestemmingen. Uit cijfers blijkt dat het aantal vakantieboekingen voor het nieuwe jaar naar Turkije met veertig procent zijn gestegen.

“Met name families met kinderen waren ontevreden over kamers en diensten. De kinderen waren ongelukkig, families kregen ruzies. Bovendien betaalden ze elders veel meer”, stelt de vereniging van Turkse reisbureaus (TÜRSAB). “Dat blijkt uit onze gesprekken (als vereniging) met 10.000 Duitse reisbureaus.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DIDIM | Gepubliceerd: 02-01-2018

Jan 02, 2018
Loading posts...