<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 29, 2016

Ook Nederland gewaarschuwd over aanslagplegers Brussel

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI heeft een week voor de aanslagen in Brussel de Nederlandse politie gewaarschuwd dat de gebroeders El Bakraoui een radicale en terroristische achtergrond zouden hebben.

Dat laat de minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur weten in een brief als reactie op de Kamervragen van afgelopen week. In de brief staat ook dat de gebroeders Bakraoui op de signaleringslijst van de Amerikaanse FBI stonden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gaf aan dat de opgepakte dader met Belgische nationaliteit in juli 2015 volgens de procedures uit Turkije was gezet richting Nederland. Daarbij gaf hij aan dat de Belgische autoriteiten waren gewaarschuwd dat het om een terrorist ging en deze ondanks dat gauw op vrije voeten is gekomen.

Het AD vond het kenbaar maken van de uitzetting ‘ondiplomatisch’. Het NOS gaf aan de bal terug te kaatsen naar Turkije. Nu meer informatie bekend is, blijkt dat er vanuit Nederland geen contact is opgenomen met de Turkse autoriteiten.

Dinsdag debatteert de Tweede Kamer over deze kwestie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Mar 29, 2016
Loading posts...