<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 26, 2018

‘Oostelijke Turkse stad gaat Nederland inhalen’

Het oer-Hollandse polderlandschap, wereldbekend om zijn lange groene weilanden, krijgt voortaan flinke concurrentie uit het oosten van Turkije. De Turkse minister van Bosbouw en Waterbeheer heeft namelijk aan de bevolking van de oostelijke Turkse stad Muş beloofd “Nederland in te gaan halen met de grote groene laaglanden”. Volgens hem gaat de wereld aan Muş denken als het om groene vlaktes gaat.

Muş krijgt flinke groene weilanden na grote irrigatieprojecten. “De bevolking van Muş zal met deze weilanden flinke inkomsten creëren”, stelde minister Veysel Eroğlu tijdens een persconferentie en symposium.

De Turkse regering heeft inmiddels 9 miljard lira (1,8 miljard euro) geïnvesteerd in Muş, liet Eroğlu weten. “Er staan prachtige projecten klaar voor Muş, de stad die na afronding van deze projecten de hele wereld zal erkennen. We hebben Muş uitgeroepen tot ons nationaal park. Van de beloofde 40 projecten zijn er 31 afgerond. 8 projecten krijgen binnenkort een startsein. Muş staat een mooie toekomst te wachten.”

“De weiden van Muş zullen die van Nederland inhalen. Dat beloven we”, aldus de Turkse minister.

In de Turkse stad wordt er ook flink gebouwd aan een eigen hydro-elektrische centrale en een dam, de Alparslan 2.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MUŞ | Gepubliceerd: 26-04-2018

 

 

 

Apr 26, 2018
Loading posts...