<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 12, 2020

Ophef na Mohammed- en Fatima-tweet Geert W.

PVV-leider Geert Wilders heeft op sociale media maandag voor veel ophef gezorgd na een tweet over de IC-bezetting van ziekenhuizen in Nederland.

Volgens hem zijn die cruciale afdelingen “vooral bezet door Mohammed en Fatima” die de Nederlandse taal niet beheersen en “lak hebben aan de regels”. Daardoor worden “behandelingen en operaties van Henk en Ingrid met kanker, hartfalen of andere ziektes weer uitgesteld”, stelde Wilders zondag op basis van uitspraken van een ‘IC-chef’.

De uitingen van Wilders zijn “werkelijk misselijkmakend”, haalde DENK-gemeenteraadslid in Rotterdam Enes Yiğit uit. “En wat zullen die Mohammed’s en Fatima’s die op de intensive care werken om Nederlanders ongeacht hun achtergrond er bovenop te helpen, wel denken?”, vroeg hij zich af.

Kamerlid Tunahan Kuzu van DENK is ook klaar met het zoveelste dieptepunt van Wilders. “Voorspel volgend dieptepunt van Wilders: Mohammed en Fatima zijn (1) verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en het klimaatprobleem, (2) verantwoordelijk voor het fileprobleem en (3) vul in”, schreef hij in een reactie.

Een gebruiker van het zakelijke platform LinkedIn, die normaal niet reageert op tweets van het PVV-kopstuk, maakt zich ook zorgen om zijn kinderen, ook vanwege de polarisatie van het politieke landschap. “Best eng dat er voorrang” wordt beoogt voor ‘Henk en Ingrid’. Hij beseft zich dat zijn “kinderen in een dergelijk landschap opgroeien waar gekeken wordt naar kleur, geloof en geaardheid in plaats van de individuele daden en bijdrage aan Nederland”.

Verdeeldheid

PvdA-leider Lodewijk Asscher noemde Wilders een racistische drek. “Dat je over de rug van mensen die op de intensive care liggen nog verdeeldheid probeert te zaaien.”

Farid Azarkan van DENK vindt dat ‘aasgier’ Wilders, met zijn zieke ideologie, niet dieper kan zakken. “Gatver, walgelijk van Wilders.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 12-10-2020

Oct 12, 2020
Loading posts...