<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 09, 2019

‘Opkomst moslimhaat grootste gevaar voor Europa’

DENK waarschuwt voor de diverse vormen van haat die in Europa hoogtij vieren. Door bijvoorbeeld de opkomst van rechts-populisten en rechtsextremisten, zoals de PVV in Nederland, Vlaams Belang in België, Front National in Frankrijk, Lega Nord in Italië, Vox in Spanje en de AfD in Duitsland, ontstaat er steeds meer een klimaat van haat en uitsluiting, waarschuwt de snelgroeiende politieke beweging.

DENK vindt dat Europa meer werk moet maken om discriminatie en racisme keihard te bestrijden. “Het is zorgwekkend dat er op dit moment in Frankrijk Génération Identitaire, een extreemrechtse groepering, trainingskampen organiseert waarin de leden gevechtstraining krijgen. In Nederland is ook een identitaire beweging actief, een extreemrechtse groep aanhangers van de PVV van Geert Wilders”, zegt DENK-lijsttrekker voor Europa Ayhan Tonca.

“Deze organisaties hebben al eerder walgelijke acties richting moskeeën uitgevoerd. We moeten ons beseffen dat dit gevaar er is en ook steeds harder groeit. Dat groepen mensen worden uitgesloten, overal de schuld van krijgen, moet keihard met democratische middelen worden bestreden.”

DENK is voorstander dat landen waar discriminatie niet voldoende wordt bestreden sancties opgelegd krijgen. “Deze landen moeten een Europese Anti Racisme Taks betalen, of moeten, door een artikel 7 procedure, hun stemrecht in de Europese Raad kwijtraken.” Daarnaast pleit DENK er voor dat Het Europees Hof van de Rechten van de Mens (EHRM) meer menskracht en middelen moet krijgen om discriminatiezaken in behandeling te nemen.

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op 23 mei. “Uiteraard neemt DENK ook deel aan deze verkiezingen, zodat het geluid van DENK, voor een eerlijke, rechtvaardige en inclusieve samenleving, ook in Europa gehoord zal worden”, verklaart de partij die doorverwijst naar de partijwebsite voor het verkiezingsprogramma.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 09-05-2019

May 09, 2019
Loading posts...