<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 18, 2021

Opnieuw klap voor Macron: ‘Atheïst! Wat doe je hier?’

De Franse president Emmanuel Macron heeft deze week opnieuw een klap geïncasseerd. Dit keer bleef het bij een verbale.

Tijdens zijn bezoek aan het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw in de stad Lourdes, gelegen in de zuidelijke Pyreneeën en het grootste christelijke pelgrimsoord van het land, kreeg hij flinke kritiek te verduren van een van de aanwezigen. “Je zou je moeten schamen. Schandalig dat je hier bent. Je bent een atheïst en wel een primitieve atheïst. Je hebt geen recht om hier te zijn”, schreeuwde een man tegen Macron, die met de muziekgroep zong bij het heiligdom.

De desbetreffende persoon werd hardhandig aangehouden door de bewakers. Daarbij zou een van de tempelbeamten gewond zijn geraakt.

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes staat bekend als het grootste christelijke bedevaartsoord in Frankrijk. De grot wordt jaarlijks door miljoenen christenen bezocht.

Klap in gezicht

Vorig maand incasseerde Macron een klap in zijn gezicht in de stad Tain-l’Hermitage (VIDEO). De dader schreeuwde “Montjoie Saint-Denis!”, bekend als een uiting die werd gebruikt in veldslagen door Franse koningen en ridders in de 11e of 12e eeuw, en “Weg met het macronisme”.

Protesten

Macron verliest steeds meer terrein in Frankrijk. Vrijdag protesteerden meer dan 100.000 Fransen tegen de Franse leider. Aanleiding zijn de door hem in het leven geroepen omstreden coronamaatregelen en vaccinatiedwang.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-07-2021

Jul 18, 2021
Loading posts...