<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 23, 2018

Opvallend veel journalisten naar Turkije voor verkiezingen

Het Turkse Directoraat voor Pers en Informatie (BYEGM) heeft zaterdag het aantal journalisten bekendgemaakt dat na aanvraag officieel een accreditatie heeft ontvangen om de Turkse verkiezingen te volgen.

Dat is het geval voor 635 journalisten uit 34 landen. Zij zullen in perscentra worden opgevangen voor benodigde en rechtstreeks informatie en resultaten. Ook worden ze voorzien van allerlei faciliteiten.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken en de Turkse kiesraad zullen samenwerken met de journalisten ter voorkoming van problemen tijdens verslaggeving en filmactiviteiten.

Europese waarnemers

Ook zullen een groot aantal internationale waarnemers de Turkse verkiezingen volgen. Echter kregen twee leden van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), de Duitse parlementariër Andrej Hunko (Die Linke) en Zweedse parlementariër van Noord-Iraaks-Koerdische komaf Jabar Amin, geen toestemming van Turkije.

Hunko was niet welkom vanwege zijn openlijke steun aan terreurgroep PKK. Zijn partij wil de PKK van de terrorismelijst halen.

Amin werd vanuit de luchthaven teruggestuurd vanwege zijn opmerkingen over de Turkse antiterreurmissie in Afrin. Hij veroordeelde die en noemde de veiligheidsmissie een ‘aanval op de Koerden’.

“Hoe kan men objectiviteit verwachten van een parlementariër die poseert met een PKK-vlag?”, haalde de Turkse buitenlandminister uit in een reactie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-06-2018

Jun 23, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...