<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 27, 2018

Orthodoxe patriarch volledig achter Turkse militaire operatie Afrin

De Grieks-orthodoxe oecumenische patriarch van Istanbul Bartholomeus heeft zijn volledige steun uitgesproken voor de Turkse militaire operatie Olijftak in de Syrische regio Afrin. Dat deed hij in een brief aan de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

“Het patriarchaat en diens gemeenschap staan volledig achter het besluit van u (Erdoğan) om de militaire operatie Olijftak te starten”, schreef de hoge geestelijke leider deze week. “We vragen God voor een einde aan het terreurprobleem dat ons land (Turkije) tientallen jaren bezig houdt en aan duizenden mensen het leven heeft gekost. We vragen Hem ook voor vrede in Syrië. Dit terreurprobleem raakt al onze burgers, waaronder in de eerste plaats onze Koerdische burgers in Zuidoost-Turkije.”

Bartholomeus benadrukte dat de standvastige houding van Erdoğan in de strijd tegen terreur voor veel bewondering heeft gezorgd in de internationale gemeenschap. “We wensen u en het Turkse leger veel succes en hopen dat Olijftak vrede brengt in de regio en voor een veilige toekomst zorgt voor mensen die hebben geleden.”

De patriarch wenst de Turkse president veel gezondheid en welzijn toe. “U strijdt zowel tegen binnenlandse en buitenlandse dreigingen. Dit doet u voor een goede toekomst van Turkije.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 27-01-2018

Jan 27, 2018
Loading posts...