<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 24, 2019

Ottomaanse schilderijen verkocht voor miljoenen in Wenen en Londen

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is woensdag een Ottomaanse schilderij geveild voor 1,5 miljoen euro.

De veiling vond plaats in de kunstgalerie Dorotheum. Het schilderij van de Ottomaanse schilder Osman Hamdi Bey werd gekocht aan een niet nader genoemde bieder die de veiling telefonisch volgde.

Doris Krumpl, woordvoerder van de kunstgalerie, vertelde in een interview dat het schilderij dit jaar het duurste was. “De waarde ervan is meer dan 1,7 miljoen euro, inclusief provisies en belastingen.”

Krumpl benadrukte dat het kunstwerk genaamd Lady of Istanbul een van de prominente werken was van Osman Hamdi Bey, een baanbrekende Turkse schilder die tussen 1842 en 1910 leefde.

Volgens deskundigen is het schilderij van groot belang omdat het een van de eerste voorbeelden is van een volledige schilderkunst van een persoon, vooral in de Turkse kunst.

Kunstwerken

Een ander werk van de schilder uit 1890, Koranic Instruction, werd ook woensdag in Londen verkocht voor 4,64 miljoen Britse pond.

Girl Reciting Quran, nog een schilderij van Osman Hamdi Bey, werd vorige maand verkocht aan het Maleisisch Islamic Arts Museum in Londen voor 6,3 miljoen Britse pond.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WENEN | Gepubliceerd: 24-10-2019

Oct 24, 2019
Loading posts...