<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 16, 2016

Oud-ambassadeur VS: Erdogan geen hielenlikker Europa en VS

Oud-ambassadeur van de Verenigde Staten in Ankara, James Jeffrey, heeft gezegd dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan wordt gehaat in Europa en de Verenigde Staten omdat hij zich niet onderdanig gedraagt.

Erdoğan is geen hielenlikker van het Westen, zei de Amerikaanse oud-diplomaat tegen de Turkse krant Hürriyet. “Turkije was vroeger net als Egypte en Saudi-Arabië een land dat alles deed wat hen werd opgedragen [door het Westen]. Maar Erdoğan doet dat niet en luistert niet naar hun”, gaf Jeffrey aan.

Turkse premier

De Turkse premier Binali Yıldırım reageerde dinsdag op het criterium van het Westen. “Kijk eens naar wat ze van ons verwachten, hielenlikken en slijmen. Je wordt pas geaccepteerd als je naar hun pijpen danst”, zei Yıldırım in Ankara.

Yıldırım bedankte de Amerikaanse oud-ambassadeur: “Ik waardeer zijn woorden, hij zei iets in volle openheid wat de anderen niet durven te zeggen. Hij gaf zelfs de landen aan die hebben gebogen voor het Westen. Hij [Jeffrey] gaf aan dat Erdoğan lak heeft aan het Westen en al hun fouten recht in hun gezicht vertelt.”

Harde woorden

De Turkse premier kwam ook met harde woorden. “Dus je bent een dictator als je de waarheid zegt? Schei toch eens uit. Kijk eens terug naar jullie eigen bloedige geschiedenis. Kijk eens naar hoeveel bloed jullie hebben laten vloeien”, zei Yıldırım.

“Er is maar één volk dat geen koloniaal gedrag heeft vertoond en niet aan uitbuiting heeft gedaan, en dat zijn de Turken. Ze zijn niet blij met Erdoğan omdat hij zegt dat de wereld groter is dan de vijf grootmachten. En dan zeggen ze dat ze de wereld rechtvaardig besturen”, aldus Yıldırım.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Aug 16, 2016
Loading posts...