<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 26, 2017

Oud-eurocommissaris bekent: Europa heeft Turkije harder nodig

Voormalig eurocommissaris Gunter Verheugen (Uitbreiding) heeft donderdag tijdens een top in Kocaeli benadrukt dat Europa Turkije meer nodig heeft dan andersom.

“Wellicht zijn er sommigen die dit niet weten: de Europese Unie heeft Turkije veel meer nodig dan dat Turkije Europa nodig heeft”, zei Verheugen.

Daarnaast is sprake van discriminatie uit Europese kant en is Turkije, met name in 1999, in tegenstelling tot andere landen, niet geaccepteerd als kandidaat-lidstaat [voor onderhandelingen], vertelde de oud-eurocommissaris. “We hebben toen tijdens de vergadering in Helsinki gezien wat de effecten van enkele ‘politieke wijzigingen’ zijn geweest. We zagen ook hoe dingen werden veranderd in Duitsland.”

Perspectief

Verheugen vond ook dat “niemand Turkije erop kan aanwijzen een Europees perspectief te moeten aanhouden”. “Turkije is al een Europees land. Hier mag niet over getwijfeld worden. Niemand mag zeggen dat Turkije een Europees perspectief nodig heeft. We gaan hier niet discussiëren of Turkije bij Europa hoort, want Turkije maakt al deel uit daarvan. Turkije zal Europa op politieke en economische aspecten sterker maken”, aldus Verheugen die ook zei dat Turkije een sterke gemeenschap heeft.

De Turkse top wordt bijgewoond door een groot aantal experts, waaronder 187 sprekers uit 26 landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KOCAELI | Gepubliceerd: 26-10-2017

Oct 26, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...