<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 30, 2019

Oud-president Duitsland is moslims en Turken dankbaar

De voormalige Duitse president Christian Wulff is moslims en Turken dankbaar voor hun grote bijdrage aan Duitsland.

“Ik wil mijn dank uiten aan alle moslims en Turken. Want zij hebben ons land verrijkt. De Turken die naar Duitsland zijn gekomen, hebben ons land rijker gemaakt. Er wonen ten minste vier miljoen Turken in Duitsland. Ze dragen bij aan het succes van Duitsland. Zo werden we samen met Mesüt Özil wereldkampioen. In Turkije wonen ook veel Duitsers”, zei hij maandag in Istanbul.

De oud-president van Duitsland was uitermate positief over Turkije en diens economische groei. “Dat moet ons tevreden maken. Om Turkije beter te snappen, moet men zich bevrijden van vooroordelen. De bijdrage van Turkije aan de internationale defensie wordt helaas niet genoeg op prijs gesteld, zo ook niet het economische succes van Turkije. Ook krijgt de bijdrage van Turken aan Duitsland niet genoeg aandacht.”

Over de megaprojecten in Turkije zei Wulff: “Istanbul Airport wordt de grootste luchthaven ter wereld. Dat dient geaccepteerd te worden, Wellicht zullen mijn Duitse vrienden dit niet graag willen horen, maar we moeten de ontwikkeling van Turkije erkennen.”

Ook verwees Wulff naar een bekende uitspraak van Napoleon. “Als de wereld uit één land bestond, was Istanbul de hoofdstad. Dat voel ik elke keer als ik hier kom.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 30-04-2019

Apr 30, 2019
Loading posts...