<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 02, 2018

Oude stad in Turkije op weg naar vermelding in Werelderfgoedlijst van UNESCO

De oude stad Euromos, gelegen in de zuidwestelijke provincie Muğla in Turkije, maakt zich op voor opname in de voorlopige lijst van UNESCO van Werelderfgoed. De oude stad bevat de Zeus Lepsynos-tempel die in de tweede eeuw voor Christus in de wijk Selimiye in het district Milas is gebouwd.

Abuzer Kizil, een academicus van de archeologie- en literatuurafdeling van de Muğla Sıtkı Koçman Universiteit, laat weten dat 16 van de 17 kolommen nog intact zijn, waardoor het een van de best bewaard gebleven tempels is.

“Dit is een van de best bewaarde tempels van Anatolië in de Romeinse tijd, omdat veel van de architecturale elementen beschikbaar zijn”, zegt hij.

Kizil meldt dat de restauratiewerkzaamheden in Euromos worden voortgezet, zodat het zijn vroegere glorie herwint. Hij voegt eraan toe dat Euromos een van de belangrijkste centra van het koninkrijk Caria was.

Kizil benadrukt ook het belang van archeologische en wetenschappelijke betekenis van Euromos en de tempel van Zeus. ”Het is belangrijk is dat de oude stad wordt opgenomen in de UNESCO-lijst omdat het ten goede komt aan archeologie, cultuur en toerisme in de regio.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MUĞLA | Gepubliceerd: 02-09-2018

Sep 02, 2018
Loading posts...