<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 06, 2017

Ouders overleden Onur (14) vragen om vervolging pesters, petitie al 13.500 keer getekend

De familie van de 14-jarige Onur, die begin dit jaar zelfmoord pleegde nadat hij slachtoffer was van sexting en pesterijen, vindt het een plicht om aanzetters tot zelfmoord te laten vervolgen.

“Wij worden levenslang gestraft met het verlies van onze zoon”, reageren ze verdrietig op de voorwaardelijke seponering van de zaak door het OM tegen de drie jongeren die een naaktfoto van Onur, ondanks dat hij zijn kwelgeesten heeft gesmeekt dit niet te doen, hebben verspreid.

De familie laat het niet hierbij en is een petitie gestart, dat binnen enkele dagen meer dan 13.500 keer is ondertekend: “Wij, inwoners van Nederland, willen een wet die het aanzetten tot zelfdoding strafbaar maakt voor de minderjarigen. Het lijkt erop dat er meer rekening gehouden word met de daders dan de slachtoffers.”

Machteloos

De moeder van Onur, Özlem Cücü, wil haar verhaal kwijt: “Ik voel me erg machteloos. Ik ben in februari mijn zoon verloren door pesters. Ik kan het niet accepteren dat hij er niet meer is. Maar nu voel ik me nog slechter nadat ik te horen heb gekregen dat de daders niet voor de rechter hoeven te komen.”

“Mijn zoon heeft in februari zelfmoord gepleegd door sexting. De drie daders die mijn zoon zijn leven hebben beroofd, komen niet voor de rechter. Ze worden niet vervolgd, omdat dit invloed kan hebben op hun toekomst (minderjarig), zegt de officier van justitie”, schrijft Cücü.

“Mijn zoon heeft geen toekomst meer. Ik, mijn man en twee andere kinderen worden levenslang gestraft met het verlies van onze zoon. Hierdoor zijn wij een petitie gestart, zodat de daders alsnog voor de rechter komen en gestraft kunnen worden. Onur krijg ik hierdoor niet meer terug, dat weet ik. Maar ik zie dit als plicht, voor mijn zoon. Dit mag niet weer gebeuren. Ik wil voorkomen dat er geen kinderen meer zich iets aandoen door sexting of pesterijen”, zegt Cücü die iedereen vraagt de petitie te ondertekenen en te delen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 06-11-2017

Nov 06, 2017
Loading posts...