<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 22, 2015

Oudste Koranfragmenten ter wereld gevonden in Engeland

De universiteit van Birmingham bezit mogelijk de oudste Koranfragmenten ter wereld die toevallig zijn ontdekt.

Onderzoekers kwamen tijdens analyse van de collectie van de onderwijsinstelling oude fragmenten van de Koran tegen tussen een speciale collectie boeken uit het Midden-Oosten.

Na moderne koolstofdateringsmethoden bleek dat het wellicht om de oudste Koranfragmenten ter wereld gaat. De fragmenten zijn minstens 1370 jaar oud.

Susan Worrall, directeur van bijzondere collecties van de universiteit van Birmingham, vertelt zeer verrast te zijn door de ontdekking. “Dat de oudste Koran ter wereld zich in onze universiteit bevindt is iets waar we niet eens van zouden kunnen dromen”, zegt Worrall.

Muhammed Isa Valey, handschriftdeskundige van de British Library, vindt de ontdekking zeer spannend. “Ik weet zeker dat dit zal leiden tot grote vreugde in de Islamitische wereld”, aldus Valey.

Volgens een test en analyse van de universiteit van Oxford dateert het document uit de 6de eeuw (568-645). Daarmee valt de datum van het document samen met de tijd waarin de profeet Mohammed heeft geleefd.

Professor David Thomas van het Christendom en de Islam aan de universiteit van Birmingham: “Deze manuscripten behoren tot het eerste jaar waarin de Islam is gesticht. De Heilige Koran is tussen de jaren 610 en 632 ontvangen. We denken dat de persoon die deze tekst heeft geschreven de profeet Mohammed persoonlijk heeft gekend en in zijn tijd heeft geleefd. De teksten zijn zeer goed bewaard gebleven omdat ze op papyrus, stenen, palmbladeren en kamelenbotten zijn geschreven.”

In 1920 zijn 3000 boeken en documenten, waaronder ook handgeschreven bladzijden van de Koran, door de in Irak geboren lid van de Chaldeeuwse Kerk Alphonse Mingana naar het Verenigd Konikrijk gebracht.

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Jul 22, 2015
Loading posts...