<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2017

Öztürk (DENK): Wilders is een dictator

Het debat Evaluatie Tweede Kamerverkiezing heeft tot een felle woordenstrijd geleid tussen Kamerleden Selçuk Öztürk (DENK) en Martin Bosma (PVV). Die begon nadat het PVV-Kamerlid het debat een andere wending gaf door het onderwerp naar Turkije en Erdoğan te veranderen en een negatieve uiting deed over de islam. Öztürk reageerde hard terug in zijn tegenaanval wat tot unieke uitingen heeft geleid in de Tweede Kamer.

“Verkiezingen vinden niet elke dag plaats. Daarom vinden wij van DENK dat we nooit mogen bezuinigen op de democratie. Hoe kan het nou zijn dat er 110 stembureaus minder waren ingericht op 15 maart ten opzichte van de landelijke verkiezingen in 2012?”, begon de voorzitter van DENK de vragenronde.

“Ook in het buitenland zijn Nederlandse kiezers slachtoffer geworden. Slachtoffer van een niet goed werkend bureaucratisch apparaat. Er zijn kiezers geweest die pas na de verkiezingen hun stembiljet hebben ontvangen. Of ze hebben helemaal niets ontvangen. Deze burgers is hun grondwettelijke recht ontzegd”, liet Öztürk weten. “Wij vinden dat we moeten investeren in onze democratie en in het bijzonder in het transparantie en kwaliteit van onze democratie.”

Op deze constateringen combineerde Bosma zijn vraag aan Öztürk met wat de PVV over de islam, Turkije en Erdoğan vindt. Bosma: “Een van de incidenten die zich voordeed bij de laatste verkiezingen was in Amsterdam-Oost, in de Joubertstraat. Daar moesten mensen stemmen in een moskee van Diyanet, het Turkse ministerie van Religieuze Zaken. Je loopt eigenlijk dus op grondgebied van meneer Erdoğan. Was de heer Öztürk blij met dat ingrijpen van burgemeester Van der Laan?”

Het DENK-Kamerlid reageerde dat er op heel veel plekken stembureaus waren. “Ik denk dat er in Amsterdam een enkeling geklaagd heeft en de rechtse xenofobische media dat opgehitst heeft om u materiaal te geven zodat u mij deze vraag kan stellen. Ik denk dat ze het in Amsterdam uiteindelijk goed hebben opgelost.”

Bosma van de PVV gaf als reactie dat ‘die xenofobe ideologie de islam heet’. “Mensen moeten dan in een moskee stemmen, op zich al erg genoeg. Turken en Turkije, dat zult u met mij eens zijn, is een verschrikkelijke dictatuur. Meneer Erdoğan is een dictator. [Öztürk vraagt: wat is uw vraag?] Snapt de heer Öztürk dat Nederlanders zich unheimisch voelen op een stembureau dat volhangt met Turkse vlaggen van een islamitische dictatuur?”

Öztürk: “Ik denk dat in Amsterdam-Oost iedereen blij is om in een moskee te mogen stemmen. Als er een dictator is in deze zaal, is dat uw baas. U bent een knecht van Geert Wilders. U probeert hier als knecht een onderwerp aan te kaarten. [Voorzitter Arib onderbeekt dat het via de voorzitter moet] Via de voorzitter vind ik dat de heer Bosma een knecht van de dictator Wilders is”, haalde Öztürk uit.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 17-09-2017

Sep 17, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...