<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 19, 2016

Öztürk: Doel PVV is discrimineren en moslims wegwerken

DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk heeft tijdens het debat over arbeidsmarktdiscriminatie gezegd dat de PVV als doel heeft om te discrimineren en moslims weg te werken.

“De PVV vindt discriminatie prima. Dat komt omdat de PVV als doel heeft om te discrimineren en om moslims weg te stoppen en weg te werken”, zei Öztürk.

Tijdens het debat, dat tot een confrontatie kwam tussen de PVV en vrijwel alle andere fracties, ontstond ook een botsing tussen het DENK-kamerlid en PVV-Kamerlid Machiel de Graaf.

Öztürk waarschuwde De Graaf dat de PVV steeds racistischer wordt. “Ik waak ervoor dat uw partij die richting opgaat. Ik probeer uw beweging daarvoor te remmen”, zei Öztürk.

De partij van het Kamerlid liet weten dat de PVV geen enkel probleem heeft met discriminatie. “Dat is al bekend. Sterker nog, dat lijken zij tot doel te hebben. Wat interessant blijft is hoe boos de PVV wordt op het moment dat je opkomt voor rechtvaardigheid”, laat DENK weten.

Tunahan Kuzu, partijleider van DENK, had ook iets te zeggen over de houding van de PVV, die binnenkort tien jaar bestaat. “Dat tienjarig bestaan is geen reden voor een feestje. Het hoge aantal zetels van de PVV in opiniepeilingen is een punt van zorg. De samenleving moet bij zijn zinnen komen en zich niet aangetrokken voelen tot dat extreemrechtse geluid. DENK strijdt sinds haar oprichting tegen verruwing, verharding en verrechtsing in de Nederlandse politiek. DENK wil de PVV daarom op democratische wijze een halt toeroepen”, aldus Kuzu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Feb 19, 2016
Loading posts...