<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2018

Öztürk maakt gehakt van VVD

VVD-Kamerlid André Bosman heeft voor veel irritatie gezorgd bij DENK en Forum voor Democratie (FvD) na ontwijkende antwoorden op kritische vragen in de Tweede Kamer over het beleid van zijn partij. Daarbij werd volgens DENK “de bekende Turkije-kaart” getrokken, terwijl een cruciaal onderwerp over het Nederlandse leger werd behandeld.

DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk vind het niet kunnen dat de VVD “na het zoveelste incident” makkelijk omgaat met zware gebeurtenissen, zoals het voorval waarbij twee Nederlandse militairen zijn omgekomen in Mali omdat het materieel niet deugde.

“Er is een minister naar huis gestuurd, uw eigen partijgenoot. U bent zelf militair geweest. Als ik zie hoe makkelijk u daar mee omgaat; in dezelfde periode heeft hetzelfde kabinet jassen gestuurd naar Syrië”, sprak Öztürk. “U bent als ex-militair toch op zijn minst geraakt door het feit dat uw eigen minister geld stuurt naar terroristen, terwijl uw eigen ex-collega’s niet eens jassen hebben?”

Daarop trok Bosman de Turkije-kaart en dat kwam deze keer weer verkeerd uit: “Dat er soms dingen misgaan is een serieus probleem”, reageerde Bosman. “Dat zien we nu bijvoorbeeld aan Turkije, dat een NAVO-partner is, maar wel Russisch materieel gaat kopen. Dan denk ik: hey, dat is raar en bijzonder”, stelde de VVD’er.

“Dit is precies hoe het gaat in deze Kamer”, haalde Öztürk daarop uit. “Op het moment dat een Kamerlid van de coalitie het moeilijk heeft, trekt hij weer de Turkije-kaart. Wat gaat de heer Bosman vertellen, in plaats van verhalen over Turkije, aan zijn ex-collega’s? Keer op keer is de VVD gefaald. Wat gaat hij nu vertellen? Schaamt u zich voor het beleid van de VVD in het afgelopen jaar?”, vroeg het DENK-Kamerlid aan Bosman.

Bosman vervolgde zijn riedeltje, waarna de fatale slag van Öztürk niet lang op zich liet wachten: “Als je kijkt naar mijn ex-collega’s, de vliegers van de luchtmacht, maken zich extreem veel zorgen over de S-400 die Turkije wil gaan kopen in relatie tot de F-35”, zei Bosman, waarop Öztürk reageerde: “Voorzitter, ik vind dit een beschamende vertoning.”

Öztürk: “Als u als ex-militair geen verhaal heeft dan alleen maar over Turkije te klagen, dan zegt u eigenlijk: we falen en ik moet dat wegmoffelen. Mijn vraag, nogmaals, er zijn meerdere landen die Russisch materiaal kopen”, waarop hij werd onderbroken door Bosman die erg zelfverzekerd vroeg: “Welke NAVO-partner dan?”

“Griekenland”, maakte de DENK’er Bosman duidelijk. “We hebben het over jassen die (Nederlandse) militairen niet hebben gekregen. We hebben het over de twee afgekeurde bommen van onze bondgenoot Amerika, waardoor onze militairen zijn gesneuveld. Waardoor uw minister nu Irak-afgezant is geworden. We hebben het daarover. Durf eens een keer toe te geven dat het VVD-beleid in de afgelopen jaren gefaald heeft. Zeg dat dan”, haalde het DENK-Kamerlid op een harde toon uit.

Daarop greep ook Thierry Baudet van FvD in. “Dit is toch een beschamende vertoning. De heer Öztürk stelt volkomen terecht de vraag. Het is inderdaad absurd en schandalig wat er gebeurd is. Terwijl we de VVD-leiding jassen zien sturen naar terroristen in Syrië, krijgen onze eigen militairen geen goede jassen. We zien inderdaad twee militairen die gestorven zijn door afgekeurde bommen, waarmee ze naar Mali zijn gestuurd”, zei Baudet.

“De heer Bosman begint Öztürk aan te vallen met een thema wat er totaal niets mee te maken heeft. Dit is nou een beschamende vertoning, wat we hier zien. Kunt u reageren op de punt wat Öztürk maakte? Wat zeggen uw collega’s? Schaamt u zich niet diep voor het VVD-beleid?”, haalde ook Baudet uit.

“Nee”, aldus Bosman.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 11-11-2018

Nov 11, 2018
Loading posts...