<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 24, 2016

Öztürk reageert fel op CDA en PvdA die tegen extra beveiliging moskeeën stemmen

Een motie om moskeeën in Nederland preventief te beveiligen na recente aanslagen op moskeeën is verworpen in de Tweede Kamer. De meerderheid vond het geen goed idee om de beveiliging van de gebedshuizen van moslims te verhogen na een terroristische aanslag op een moskee in Enschede, handgranaten op een schoolplein van een Islamitische basisschool en dreigbrieven met nazisymbolen gestuurd naar 33 moskeeën.

DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk vroeg eerder in de Tweede Kamer wat er nog meer moet gebeuren voordat men actie gaat ondernemen: “Wat moet er nog meer gebeuren om maatregelen, die terecht voor synagogen zijn genomen, ook voor moskeeën in te zetten? Branden? Moeten er nog meer molotovcocktails worden gegooid? Moeten er nog meer varkenskoppen gegooid worden? Moeten er nog meer inbraken zijn? Of moet er eerst een dode vallen?”

In een videoboodschap reageert Öztürk donderdag fel op de verwerping. Daarin noemt Öztürk onder meer de namen van de Kamerleden die tegen hebben gestemd, zoals Amhaouch (CDA), Arib (PvdA), Cegerek (PvdA), Günal-Gezer (PvdA), Mohandis (PvdA), Marcouch (PvdA) en Yücel (PvdA).

“Het CDA en de PvdA hebben de extra beveiliging tegengehouden. Zo komen er geen middelen beschikbaar om de moskeeën te beveiligen. De Kamerleden die tegen hebben gestemd gaan tijdens de verkiezingen van moskee, tot moskee en naar moskee. Om zogenaamd het goede verhaal te vertellen. En op het moment dat ze die mensen kunnen helpen, laten ze hun stikken. Die Kamerleden laten zich gebruiken als lokaas”, aldus Öztürk.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Mar 24, 2016
Loading posts...