<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 06, 2016

Öztürk: ‘Tijd van ongestraft haatzaaien is voorbij, haatraadslid Dille (PVV) moet weg’

DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk eist het vertrek van PVV-raadslid Willie Dille vanwege het verspreiden van een filmpje waarin de indruk wordt gewekt dat moslims uitgemoord dienen te worden met een atoombom. Ze stelde daarbij ook dat ‘de Islam mag worden weggevaagd’.

Öztürk vindt dat volksvertegenwoordigers een verantwoordelijkheid hebben voor de gehele samenleving en zich daarom niet moeten uiten op een wijze die tweedracht zaait en groepen wegzet als tweederangsburger. Het Kamerlid heeft dan ook schriftelijke vragen gesteld over de kwestie aan de Minister van Binnenlandse Zaken.

Öztürk heeft in schriftelijke vragen aangedrongen op het vertrek van het PVV-raadslid dat over de schreef is gegaan: “De tijd van ongestraft haatzaaien is voorbij. Het is tijd om een signaal af te geven aan iedereen die onze samenleving uit elkaar wil drijven en de solidariteit wil vernietigen: genoeg is genoeg.”

Het DENK-Kamerlid wilt ook dat Dille naar een naar een voorlichtingsbijeenkomst over verdraagzaamheid moet gaan. “Verschillende volksvertegenwoordigers hebben zich op een wijze uitgelaten die schadelijk is voor de eendracht in onze samenleving. Om gevallen in de toekomst te voorkomen moeten volksvertegenwoordigers die over de schreef gaan naar een voorlichtingsbijeenkomst over verdraagzaamheid”, zegt Öztürk.

Het Tweede Kamerlid vindt ook dat de burgemeester van Den Haag een verantwoordelijk heeft en vindt het spijtig dat een raadslid over de rug van alle inwoners van een stad de gedane uitspraken heeft gebezigd. “Burgemeester Van Aartsen moet het PVV-raadslid op het matje roepen”, aldus Öztürk.

Politieke partijen reageerden onthutst. De Partij van de Eenheid heeft besloten aangifte te doen tegen de PVV vanwege haatzaaien en opruiing. Het Bureau Discriminatiezaken bereidt aangiften van Hagenaars voor tegen het PVV-raadslid.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Feb 06, 2016
Loading posts...