<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 04, 2019

Pakistan bedankt Turkije voor steun ten alle tijden

De Pakistaanse regeringspartij heeft maandag de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en de Turkse bevolking bedankt voor de steun aan Pakistan.

“Wij, de mensen van Pakistan, danken de heer Recep Tayyip Erdoğan en het Turkse volk voor hun steun in deze moeilijke tijd”,  twitterde de partij Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) in het Turks en Engels. “We zijn vreedzame mensen en we willen geen oorlog [met India].”

Zaterdag liet Erdoğan weten dat Turkije gereed staat om te bemiddelen tussen Pakistan en India om de spanningen tussen de twee nucleair bewapende landen te de-escaleren.

De Turkse president prees ook de stappen van Pakistan om de gevangen genomen Indiase piloot uit te leveren en zei dat hij ernaar uitziet soortgelijke stappen vanuit India te zien.

Vrijdag werd vluchtcommandant Abhinandan Varthaman, een Indiase piloot die zorgde voor een escalerend conflict met het buurland, overgedragen aan de Indiase autoriteiten door Pakistan.

Varthaman werd in Pakistan vastgehouden nadat zijn toestel woensdag uit de lucht was gehaald tijdens een luchtgevecht met Pakistaanse gevechtsvliegtuigen langs de de facto grens met Kashmir.

Een dag later kondigde de Pakistaanse premier Imran Khan zijn vrijlating aan in een alom geprezen gebaar van goede wil.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISLAMABAD | Gepubliceerd: 04-03-2019

Mar 04, 2019
Loading posts...