<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 14, 2019

Pakistan eert drie Turken met hoogste burgeronderscheiding

Pakistan heeft drie Turkse burgers in het zonnetje gezet met een van de hoogste burgertoekenningen van het land. Die gingen naar twee Turkse parlementariërs en een topambtenaar bij het Turkse ministerie van Volksgezondheid.

De Pakistaanse president Arif Alvi kende woensdag, tijdens het nationale feestdag 73e Onafhankelijkheidsdag, de derde hoogste burgerprijs van het land, Sitara-e-Quaid-i-Azam, toe aan Ali Şahin en Muhammet Balta. De beide leden van het Turkse parlement kregen dat als erkenning voor hun diensten voor het bevorderen van vriendschap tussen Turkije en Pakistan, is verklaard.

Beide leden vertegenwoordigen de regerende AK-partij in het parlement. Voormalig viceminister van EU-zaken, Şahin, leidt momenteel de interparlementaire Turkije-Pakistan vriendschapsgroep. Balta, een parlementariër uit Trabzon, een stad aan de kust van de Zwarte Zee in het noordoosten van Turkije, is voormalig hoofd van dezelfde vriendschapsgroep.

De Pakistaanse president keurde ook nog een derde hoogste civiele prijs Sitara-e-Imtiaz aan Selami Kılıç van het Turkse ministerie van Volksgezondheid voor zijn diensten aan Pakistan.

De prijzen worden formeel uitgereikt tijdens een ceremonie die wordt gehouden aan de vooravond van de Pakistan Day op 23 maart 2020, ter herdenking van de Lahore-resolutie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KARACHI | Gepubliceerd: 14-08-2019

Aug 14, 2019
Loading posts...