<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 01, 2019

Pakistan enorm tevreden met overwinning AK-Partij

De premier van Pakistan heeft maandag de president van Turkije gefeliciteerd met de overwinning van zijn partij bij de lokale verkiezingen afgelopen zondag.

“Ik ben verheugd om een vriend van Pakistan, Recep Tayyip Erdoğan, te feliciteren met nog een belangrijke overwinning, dit keer bij de Turkse lokale verkiezingen”, reageerde de Pakistaanse premier Imran Khan. “De mensen van Pakistan wensen hem nog veel meer successen.”

De oppositieleider van Pakistan, Shehbaz Sharif, wis ook tevreden met de verkiezingsuitslag in Turkije en feliciteerde de Turkse president. “Ik feliciteer mijn dierbare broeder, de gerespecteerde president Erdoğan, voor zijn succes bij de lokale verkiezingen. Deze verkiezingen waren een blijk van vertrouwen voor zijn uitzonderlijke bestuur. Lang leve de PakTurk-vriendschap”, schreef Sharif op sociale media.

De heersende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK) in Turkije leidde zondag de lokale verkiezingen en verovert op basis van voorlopige uitslagen 15 grootstedelijke gemeenten (grotere steden) en 24 steden.

Kandidaten van de AK-partij kregen de steun van 44,42 procent van alle kiezers en versloegen daarmee de belangrijkste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij (CHP). Die kreeg 30,07 procent van de stemmen en won in 11 grootstedelijke gemeenten en 10 steden. Wel is de AK-Partij hoofdstad Ankara kwijt aan de oppositie CHP en wellicht ook Istanbul. Desondanks heeft Erdoğan’s partij de meeste districten en wijken in Ankara en Istanbul te pakken.

AK-Partij is de grootste geworden in 576 districten en grote wijken, samen met MHP 732 (totaal 973). Oppositiepartij CHP is de grootste in 211 districten en grote wijken, samen met Iyi, die zelf slechts 18 districten krijgt, 229.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KARACHI | Gepubliceerd: 01-04-2019

Apr 01, 2019
Loading posts...