<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 11, 2020

Pakistan kon niet wachten: Turkse tv-serie trekt miljoen abonnees

De Turkse televisieserie ‘Resurrection: Ertuğrul’ heeft binnen 14 dagen een miljoen abonnees getrokken in Pakistan.

TRT Ertuğrul by PTV, het YouTube-kanaal van de tv-serie, bereikte na lancering op de Pakistaanse staatstelevisiezender PTV een miljoen abonnees.

“Nu is het tijd om geschiedenis te schrijven door vóór 26 mei 6,6 miljoen abonnees te bereiken en het #ErtugrulYouTubeRecord te breken”, schreef TRT Ertugrul PTV op sociale media.

Het riep ook fans van Ertugrul Ghazi, vader van de oprichter van het Ottomaanse Rijk, Osman I, op om zich te abonneren op de pagina.

PTV vertaalde de serie in het Urdu nadat premier Imran Khan vorig jaar Turkije bezocht en werd geïnformeerd over het belang van de serie. Op 25 april, die samenviel met de eerste dag van de Ramadan, zond PTV de eerste aflevering uit van de populaire Turkse tv-serie die de geschiedenis van moslims in de 13e eeuw belicht.

Kort nadat de eerste aflevering van 45 minuten was uitgezonden, was #ErtugrulUrduPTV ​​populair bij kijkers die de serie verwelkomden. Ook werden enkele scènes uit de eerste aflevering op sociale media gedeeld.

Vaak beschreven als ‘het Turkse Game of Thrones’, speelt de serie zich in het 13e-eeuwse Anatolië af en vertelt het verhaal voorafgaand aan de oprichting van het Ottomaanse Rijk. Het illustreert de strijd van Ertugrul Gazi, de vader van de oprichter van het Rijk.

Ook andere Turkse tv-series zijn enorm populair geworden in Pakistan.

Turkije, Pakistan en Maleisië zijn afgelopen september overeengekomen om de toenemende wereldwijde trend van Islamofobie, voornamelijk in het Westen, te bestrijden. De drie landen besloten daarop een televisiezender te lanceren en films te maken over moslimhelden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-05-2020

May 11, 2020
Loading posts...