<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 08, 2018

Pakistan nodigt Turkije uit voor megaproject van 64 miljard dollar

Pakistan heeft Turkije uitgenodigd om deel te nemen aan een multi-miljard-dollar project tussen China en Pakistan, meldden officiële media donderdag. Het gaat om de economische corridor CPEC tussen beide landen.

“Pakistan hecht grote waarde aan zijn betrekkingen met Turkije. De nieuwe regering wil de betrekkingen tussen Islamabad en Ankara verder versterken, zei Asad Qaiser, spreker van de Nationale Assemblee, tijdens zijn gesprek met de ambassadeur van Turkije in Pakistan Ihsan Mustafa Yurdakul. De Turkse ambassadeur ontmoette Qaiser in zijn kantoor in het parlementshuis in Islamabad.

Volgens staatsomroep Radio Pakistan nodigde Qaiser Turkije uit om zich bij het CPEC aan te sluiten, wat ten goede zal komen aan alle landen in de regio.

CPEC, een megaproject van 64 miljard dollar dat in 2014 werd ondertekend, heeft tot doel de strategisch belangrijke noordwestelijke provincie Xinjiang van China te verbinden met de Gwadar-haven in Pakistan via een netwerk van wegen, spoorwegen en pijpleidingen voor het vervoer van vracht, olie en gas.

De economische corridor zal China niet alleen goedkoper toegang verschaffen tot Afrika en het Midden-Oosten, maar ook Pakistan miljarden dollars opleveren voor het verschaffen van doorvoerfaciliteiten aan de op een na grootste economie ter wereld.

De Turkse ambassadeur benadrukte ook de betrekkingen met Pakistan verder te willen versterken. “Het Turkse volk beschouwt Pakistan altijd als hun tweede thuis. Daarom we willen dit land altijd sterk en welvarend zien”, sprak Yurdakul.

Yurdakul nodigde Qaiser ook uit om deel te nemen aan de tweede Bondswetenschapsconferentie voor Al-Quds (Jeruzalem), die op 14 december in Istanbul wordt gehouden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISLAMABAD | Gepubliceerd: 08-11-2018

Nov 08, 2018
Loading posts...