<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 10, 2018

Pakistan reageert opvallend op lidmaatschap Turkije Shanghai Vijf

De Pakistaanse president Mamnoon Hussain heeft deze week de betrekkingen tussen Turkije en Pakistan geëvalueerd. Die zijn niet met woorden te beschrijven, zei hij in Ankara, waar hij voor de beëdiging van president Recep Tayyip Erdoğan was.

“Onze relatie is gebaseerd op gezamenlijke erfenis en cultuur en daarom zeer sterk”, zei Hussain over de band met Turkije. “Ik feliciteer mijn broeder Recep Tayyip Erdoğan met de verkiezingswinst. Ik bid voor de toekomst van het Turkse volk.”

De Pakistaanse president vindt de relatie tussen beide landen zeer uniek. “Er is geen ander voorbeeld in deze wereld waarmee het vergelijkbaar is.”

Turkije en Pakistan zullen de al sterke betrekkingen naar een nog hoger niveau tillen en nauwer samenwerken op het gebied van met name defensie. “We delen kennis. Turkije is een zeer belangrijk land met goede economische prestaties.”

Shanghai Vijf (later: Zes)

Mocht Turkije lid worden van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een alternatief voor EU-lidmaatschap, wordt die keuze onmiddellijk gesteund door Pakistan, zei Hussain. “Dat zal in voordeel zijn van SSO. Turkije is een belangrijk en strategisch land dat veel economische kansen biedt.” Turkije is officieel dialoog partner van de SSO.

TIKA

Hussain is Turkije dankbaar voor de ontwikkelingsprojecten die via de Turkse staatsorganisatie TIKA in Pakistan lopen, benadrukte hij. “TIKA is geweldig bezig in Pakistan en heeft vele scholen en een ziekenhuis gebouwd (en gedoneerd). Pakistanen zullen ook nooit vergeten hoe Turken ons in 2005 en 2010 na een aardbeving en overstromingen hebben geholpen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-07-2018

Jul 10, 2018
Loading posts...