<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 03, 2018

Pakistan trots op broederland Turkije: dank voor steun tegen ‘terreurzet’ VS en VK

De belangrijkste minister van de grootste provincie van Pakistan heeft officieel zijn dank geuit aan de Turkse regering voor steun aan Pakistan op een internationaal forum.

Volgens een verklaring van de hoofdminister van Punjab, Shehbaz Sharif, die ook waarnemend president is van de heersende Pakistan Muslim League (Nawaz-groep), is de dankbetuiging bekendgemaakt aan de Turkse ambassadeur in Islamabad Mustafa Yurdakul.

Vorige week steunde Turkije Pakistan tijdens een bijeenkomst van Financial Action Task Force (FATF), waar de VS en het VK zich hebben ingezet om Pakistan terug te plaatsen op een lijst van landen die hebben gefaald in het afremmen van terrorismefinanciering.

Sharif verklaarde ook dat Turkije Pakistan niet alleen op internationale fora heeft gesteund, maar het land ook steunt door samen te werken op het gebied van gezondheid, beheer van vast afval en andere sectoren in de zuidoostelijke provincie.

“We zijn trots om een broederland als Turkije te mogen hebben, dat ons altijd tijdens goede en slechte tijden heeft gesteund. Pakistan en Turkije zijn twee landen, maar vormen één natie. Onze mensen houden van elkaar, dat is de schoonheid van onze relatie”, citeerde Sharif.

Tweede huis

De Turkse gezant feliciteerde op zijn beurt Sharif met het aannemen van het leiderschap van de regerende partij en waardeerde zijn rol om de vriendschap tussen de twee landen te versterken.

“Pakistan is mijn tweede thuis. We zullen een nauwe relatie met Pakistan onderhouden om de Pak-Turk-relaties verder te verbeteren”, zei Yurdakul.

De Turkse ambassadeur bedankte ook de regering van Punjab voor de samenwerking met Turkse investeerders in Pakistan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISLAMABAD | Gepubliceerd: 03-03-2018

Mar 03, 2018
Loading posts...