<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 15, 2020

Pakistan: Turkije wint harten van veel Pakistanen

Dat het staatsbezoek van de Turkse president aan Pakistan deze week veel teweeg zou brengen, was verwacht. Beide landen genieten van oprechte broederschap en benadrukken keer op keer elkaar maximaal te (zullen) steunen, in wat voor situatie dan ook.

De Pakistaanse premier Imran Khan was zeer lovend over zijn gast uit Turkije, president Recep Tayyip Erdoğan. Die sprak vrijdag tijdens een gezamenlijke parlementaire zitting in de hoofdstad Islamabad.

“Vandaag heeft de heer Erdoğan een historische toespraak gehouden in het Pakistaanse parlement. Ik kan u zeggen dat u de volgende verkiezingen in Pakistan zou winnen [als u hier meedeed]”, zei de premier van Pakistan tijdens een zakelijk forum.

Khan benadrukte ook dat “Erdoğan de harten van Pakistaanse mensen won met zijn toespraak”. De Pakistaanse premier merkte op dat alle parlementariërs – inclusief oppositiepartijen – de toespraak van Erdoğan op prijs stelden.

“Het is een groot eerbetoon aan u, mijnheer de president. Het toont de liefde en genegenheid van mensen voor u in Pakistan”, aldus Khan, die ook zei dat “Pakistan op veel gebieden te leren heeft van Turkije”.

Opvallend was ook de opmerking van Khan dat Turkije wordt aangevallen in Syrië en dat zijn land aan kant van Turkije staat. Laatstgenoemd land kan daardoor ook op maximale steun verwachten van Pakistan. Op zijn beurt zei Erdoğan dat de Kesjmir-kwestie van Pakistan ook een cruciale zaak voor Turkije is, “net zoals Gallipoli”. Kort daarna kwam er een afkeurende reactie uit India.

Bezochte steden hingen vol met vlaggen van beide landen en borden met daarop de tekst “Lang leve de broederschap tussen Pakistan en Turkije”.

Pakistaanse media waren ook zeer lovend over Turkije en diens volk en president, al sinds zijn vliegtuig vertrok uit Ankara. Ook de Turks-Pakistaanse zakelijke wereld reageerde zeer positief over de gemaakte afspraken en ondertekende overeenkomsten.

De president van Pakistan, Arif Alvi, uitte ook soortgelijke mooie woorden over Turkije.

Turkije heeft ook meerdere steunprojecten lopen in Pakistan, waaronder de bouw van scholen en weeshuizen welke namens het Turkse volk worden gedoneerd aan dat land.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KARACHI | Gepubliceerd: 15-02-2020

Feb 15, 2020
Loading posts...