<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 09, 2020

Pakistan: Turkse series onderwijzen mensen en met name jongeren

Pakistan zendt Turkse series en producties uit op de staatstelevisie om de mensen, met name de jongeren, te onderwijzen. Ook bevatten de Turkse series veel rolmodellen.

Dat zei de Pakistaanse premier Imran Khan afgelopen weekend in een interview met de lokale omroep Hum News.

Kwaliteitsinhoud zoals bij Turkse tv-producties zijn een poging om de mensen alternatief entertainment te bieden, sprak Khan.

Ook merkte hij ook dat door misbruik van technologie, zoals mobiele telefoons, de samenleving “verwoest wordt”. “Je kunt dingen niet gaan verbieden, maar je kunt het publiek alternatief amusement bieden.”

Pakistan, zo vervolgde hij, zal ook proberen kwaliteitsproducties te produceren zoals Yunus Emre: Aşkın Yolculuğu (Yunus Emre: Love’s Journey) en Diriliş: Ertuğrul (Resurrection), die in binnen- en buitenland een recordaantal kijkers genieten.

Eerder deze week had Khan publiekelijk aanbevolen dat mensen naar Yunus Emre: Aşkın Yolculuğu kunnen kijken om meer te weten te komen over het soefisme.

De blockbusterserie wordt in het Urdu onder de titel Raah-e-Isahq, wat pad naar liefde betekent, uitgezonden op de door de staat gerunde Pakistan Television (PTV). De Turkse series hebben al een groot aantal Pakistaanse kijkers getrokken.

“Ik raad de serie Yunus Emre op PTV ten zeerste aan voor iedereen die geïnteresseerd is in het soefisme (Marayfat)”, schreef de Pakistaanse premier eerder op sociale media.

De Turkse serie Yunus Emre volgt de recordbrekende historische dramaserie Diliriş: Ertuğrul op, die de harten van Pakistanen heeft veroverd.

Ertuğrul is al een begrip aan het worden in het Zuid-Aziatische land en heeft opnieuw een record gevestigd, aangezien zijn YouTube-kanaal in het Urdu vorige week de grens van 10 miljoen abonnees heeft overschreden.

In 2013 vertoonden Pakistaanse tv-zenders elf in Turkije gemaakte tv-series en twee films aan hun publiek.

Wie was Yunus Emre?

Yunus Emre, ook wel bekend als Derviş (Derwisj) Yunus, was een Turkse volksdichter en een soefi-mysticus, die vermoedelijk in de 13e eeuw was geboren.

Na in Anatolië, het huidige Turkije, te hebben gewoond, was hij een zeer invloedrijke figuur in het soefisme. Ook werd hij beschouwd als een spirituele arts.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-12-2020

Dec 09, 2020
Loading posts...