<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 22, 2017

Pakistan wil Turkse helikopters kopen: ‘Beste ooit’

Pakistan spreekt met Turkije over de koop van Turkse tactische en militaire helikopters, de T129 ATAK, geproduceerd door de Turkse TAI.

De onderhandelingen hebben een nieuwe fase bereikt waarbij de Pakistaanse premier Shahid Khaqan Abbasi de Turkse militaire helikopter persoonlijk heeft getest. Dat gebeurde zondag in Istanbul.

“Wij bedanken TAI-voorzitter Temel Kotil en zijn team voor dit product. Wij bedanken ook de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Naar mijn mening is dit, als piloot zijnde, de beste en meest effectieve aanvalshelikopter in de wereld”, reageerde de Pakistaanse premier na zijn testvlucht.

Tot nu toe verloopt alles zeer goed, zei Abbasi. “Het Pakistaanse leger volgt al vier jaar lang deze helikopter. Het heeft alle moeilijke tests doorstaan en is hier als beste uitgekomen. Met de wil van Allah zullen we deze helikopters kopen en toevoegen aan de vloot van het Pakistaanse leger.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 22-10-2017

Oct 22, 2017
 • Ozturk

  ‘Dadels en schapenvachten’…
  I rest my case.

 • Deli Balta

  Nederland verkoopt klompen aan de Belgen

 • Ibrahim

  Ook Kaas. Haha.

 • Tamer Aslantas

  Laatste plaatje. Turkse trots! THY & TAI

 • Benny Hil

  De export van Nederland naar Turkije is goed voor ongeveer 1 procent van de totale Nederlandse goederenuitvoer.
  Eigenlijk stelt u dus weinig voor.

 • Ibrahim

  Niet zo belangrijk. Ben je Hollander of niet?

 • Benny Hil

  Nee, een leuk extraatje.

  De totale Nederlandse uitvoerwaarde in 2016 was 434 miljard euro .
  In 2016 exporteerde Nederland voor 5,4 miljard euro aan goederen naar Turkije.
  Iets minder dan 1 procent van de hele Nederlandse import komt uit Turkije. Daarbij gaat het vooral om kleding, garen en auto’s.

  Aangezien in 2016 Turkije voor $ 139 miljard exporteerde en voor $188 miljard importeerde , resulteert dit altijd nog in een negatieve handelsbalans van $49 miljard.

  Voor een doorgewinterd handelsland als Nederland, stelt u niet zoveel voor.

 • Tamer Aslantas

  Beste Benny. Als NL 393 miljard dollar importeert is dat dus zo een 4 miljard Dollar (jouw gegeven 1%) dat vanuit TR wordt geimporteerd. Dat is niet zo slecht te noemen toch?

 • Ibrahim

  Daarom Turkije heeft heel veel geld en andersom niet. Maar Nederland is toch problemen met schulden. Wij moeten extra veel belastingen betalen voor Nederlandse Rijk (overheid). Erg slim hoor. Nederland maakt ons kapot voor leven. Betalen betalen betalen . . Nederland doet niet met eerlijk werken en belastingen betalen tussen arm en rijk zijn wel groot verschil. Dat komt door Euro. Turkije werkt veel harder en doet goed voor alle mensen om gezond te leven. Je denkt dat Nederland is beter economie dan Turkije. Dat is leugens. Vroeger in Nederland was beter dan nu. Wegens koloniën. Nu krijgt Nederland straf door roven. Lees aub goed geschiedenis over Nederlands goude eeuw. Suriname, indonisia, Aruba en veel meer. 🙂

 • Benny Hil

  Klopt 4 miljard is veel geld en is zeker niet slecht maar op het totaal stelt dit niet zoveel voor.

 • Benny Hil

  Hr Ibrahim,

  Even voor de duidelijkheid en ter vergelijking :
  Het BNP op dit moment voor Turkije = 857,- miljard USD
  BBP per hoofd van de bevolking = 10.787,- USD
  Het BNP op dit moment voor Nederland = 856,- miljard USD
  BBP per hoofd van de bevolking = 45.294,- miljard USD
  Als klein bijna gezonken land in Europa , doen we het volgens mij echt niet slecht volgens mij.
  En dan kunt u wel wat anders oreren hier, cijfers liegen niet en al helemaal niet in 2019 als we gaan zien wat de nieuwe rekenmethode van het bureau Türkstat heeft waargemaakt. De voortekenen zijn in ieder geval al niet gunstig. Turkije kampt nog altijd met een structureel tekort op de lopende rekening.

  Wat let u om te gaan verhuizen naar het meest democratische land in Europa waar het volgens u een waar paradijs is.
  U bent het niet eens met de belastingen, de euro, het verschil tussen arm en rijk.
  Als u niet wilt dat Nederland je kapot maakt voor het leven, ….ik was allang verkast.
  Ik wel best nog eens de geschiedenis lezen van Nederland in de gouden eeuw als u mij belooft de geschiedenis te lezen van het Ottomaanse rijk inzake de slavenhandel en in welke eeuw dit pas is afgeschaft.
  Prettige dag verder vanuit een roeibootje !

 • Mustafa

  Ik heb u niet voor niks holle hoofd genoemd.
  Wat is dat toch met jou, zo geobsedeerd door cijfertjes.
  Denkt u dat Nederland het enige land is in de wereld?
  Landen genoeg in de wereld waar wij zaken mee doen.
  Niemand verplicht Nederland om zaken te doen met Turkije of dat nu weinig of veel is, is irrelevant.
  Handelsbalans!! U bent econoom zeker!
  Reken dit maar eens uit,( als je wilt wil ik u gerust nog de prijzen van appelen en peren meegeven)
  Ik heb 10 appelen geimporteerd en 5 peren geexporteerd terwijl ik nog 100euro in mijn kas heb.
  Maak daar maar eens een handelbalans van.
  Als het te ingewikkeld is voor u, wil ik u graag wel uit nood helpen.
  Wij als Turken helpen graag mensen die in nood zijn😁

 • Ibrahim

  Wat is problemen met Ottomaanse rijk? Ik weet alles over Ottomaanse rijk. Volgens mij denk ik dat je bent Egyptenaar. Daarom je haat Ottomaanse rijk of Turkije. Weet je wie heeft eerste slaven afschaft?

 • Benny Hil

  Nederland 17 miljoenen inwoners en Turkije 80 miljoen inwoners.
  Voor wat BNP staan we ongeveer gelijk, dus niet slecht voor een bijna gezonken land dat bijna bijna 5 keer minder inwoners heeft.
  Dit vraagt natuurlijk om een reactie die heel wat dichter bij de waarheid staat.
  Je kunt nog zulke mooie verhalen hier propageren , honderd miljoen appels verkopen en 50 miljoen peren weggooien cijfers liegen niet.
  Of heeft alleen Turkije gelijk en de rest van de wereld niet ?
  De groeten bolle hoofd.

 • Benny Hil

  Heeft u het al gelezen ? Kennelijk niet aan de reactie te zien.

 • Ozturk

  Dat percentage wordt vanzelf hoger naarmate de hele wereld blijft boycotten. Niet dat de export in absolute getallen naar Turkije toeneemt, maar Nederland slaagt er steeds beter in om zichzelf van de rest van de wereld af te zonderen. Het lijstje van landen waar de Nederlandse ambassadeurs niet welkom zijn wordt steeds langer. Onder aanvoering van Haatsmurf bouwt Nederland gestaag verder aan de muur op de grens. Grenzen dicht en ruzie met alle buren, zoals Rusland, Turkije, Iran, wit-rusland en ga zo maar door. En de Oost Europeanen deugen ook al niet. Dus ja, er blijft zo niet veel over. Dat wordt voortaan verplicht een verregende vakantie in Zandvoort of een verregende camping op de Veluwe.
  Ik heb meelij met u als Hollander meneer Hil, U maakt zich met uw hautaine houding in steeds meer landen op de wereld onmogelijk. Men kotst uw type mens steeds meer uit. Gelukkig kunt u binnen de eigen landsgrenzen altijd nog met zijn 17 miljoenen de polonaise lopen tijdens dat belachelijke carnavalsfeest van u. Oh nee, 14 miljoen, want wij gaan daar als allochtonen met gezond verstand niet aan mee doen natuurlijk.

 • Ozturk

  Heer Hil,

  Verteld u mij eens, waarom heeft uw land met gemiddeld 51.000 us dollar inkomen per hoofd van de bevolking eigenlijk zoveel voedselbanken? U heeft mooie praatjes, maar met al uw BNP en export cijfertjes krijgt u het niet voor elkaar om armoede uit te bannen.
  En dat is best wel schandalig en een bewijs dat Nederland simpelweg niet in staat is om rijkdom verantwoord te kanaliseren.
  Het ergste is nog dat de armoede niet afneemt, maar toeneemt. 1 crisis en het wordt direct duidelijk hoe fragiel de Nederlandse rijkdom eigenlijk wel niet is. Puur gebaseerd op schulden en dus drijfzand.
  Anders gezegd: een zinkend schip.

 • Ozturk

  Heer Hil,

  Bij u stelt niets erg veel voor. Maar vele kleintjes maken 1 grote, en met de vele rusten die Nederland met alle landen in de wereld maakt gaat dat toch optellen. Temeer als u zich bedenkt dag Nederland al die eurootjes veel harder nodig heeft dan Turkije. Nederland moet immers ieder jaar weer 51.000 us dollar per Nederlander zien te genereren om alleen maar het huidige welvaartsniveau te behouden dat het nu heeft, laat staan om dat verder uit te bouwen. En dat is een hele opgave. Sterker, het is niet houdbaar.
  En zelfs onder de huidige situatie slaagt Nederland er niet in om armoede uit te bannen uit Nederland. Triest land.

  Het is werkelijk onbegrijpelijk dat u hier onbeschaamd de loftrompet over Nederland komt schallen. Geen enkele zelfreflectie.

 • Ozturk

  Heer Hil,

  Uw rijtje is nogal verouderd, gaat u daar eerst eens aan werken. U mocht willen dat het BNP van Nederland slechts 1 miljard kleiner is dan het Turkse. Turkije heeft recent zelfs Spanje ingehaald en u wilde toch niet beweren dat de Nederlandse economie groter is dan doe van Spanje toch? Nu overschat u uzelf een beetje.

  Daarbij, het Turkse BNP groeit significant sterker dan het nederlandse, dus het verschil wordt steeds groter. In absolute termen wordt Turkije dus steeds belangrijker en Nederland steeds onbelangrijker.
  Zinkend schip. Of lekke sloep zo u wilt.

 • Ozturk

  Heer Hil,

  Dan toch even een vraag: bouwt Nederland militaire aanvalshelicopters?
  Of tanks?
  Of militaire drones?

  Ooit, ooit in een ver verleden bouwde Nederland fokkers. Maar ja, het schip is allang zinkende en dat blijkt wel uit het gegeven dat dingen die bestonden uit Nederland zijn verdwenen, terwijl dingen die nog niet bestonden in Turkije juist 1 voor 1 aan het productiepalet worden toegevoegd.

  Kleding en garen toch?
  Droom lekker verder.

 • Ibrahim

  Je praat al ook andere onderwerp. Niet reden van mijn verhaal. Over economie of over Ottomaanse rijk of over slavenhandel. Ik bedoel dat Nederlandse gouden eeuw waar over bijv. Landen roven, kostbare en noem maar op. Daarom Nederland was rijker en heeft geen olie of diamant of goud of zilver of edelsteen uit even bodem. Begrijp je goed?

 • Omario

  Beste Ibrahim,
  Benny Hil is 1 van de vele nicknames van onze grote Egyptische vriend Ammon Teremun. Hij reageert ook onder de naam Bennie Steker en ruud beijer en hij zal vast nog wel andere nicknames hebben. De beste man heeft geleden onder het bewind van dictator Mubarak en uit op dit forum zijn frustraties en krijgt dan een verbaal pak rammel. Hij blijft maar terug komen met nieuwe nicknames waarmee hij in het begin nog beschaafd en netjes blijft maar waarmee hij op den duur over de scheef gaat. Dat zal dus ook gaan gebeuren met Benny Hil en ruud beijer.

 • Ibrahim

  Sukur! Ik wist wel dat hij heeft meermalen namen gebruiken. Hij verstopt achter de scherm en is stomme trol.

 • Ibrahim

  Ben je ziek? 😳

 • Ozturk

  Heer Hil,

  U gaat in zijn geheel niet in op het door mij aangedragen argument dat u met al uw BNP per Nederlands hoofd er niet in slaagt armoede uit te bannen en ultieme tevredenheid onder uw soortgenoten te bereiken.
  Het enige dat u uitkraamt is ‘maar ik ben trots op Nederland’.
  Dat is geen sterk antwoord. Het is zelfs helemaal geen antwoord op het opgeworpen discussiepunt.

  Het is opvallend, dat op het moment dat u inhoudelijk geen weerwoord meer heeft u de ‘rot dan op’-kaart trekt.
  Maar lost dat het Nederlandse probleem op?

  PS: Nederlands voor dummies Les 2:
  Het is ‘uW (met een W) meest geweldige enz.’ Het betreft hier een bezittelijk voornaamwoord en dan gebruikt men UW ipv U.
  U hoeft in ieder geval niet trots te zijn op de beheersing van uw moerstaal.

 • Ozturk

  Heer Hil,

  Het is moeilijk he, om toe te moeten geven dat Turkije beter is dan Nederland?
  En dan gaan we maar bijdehand doen met blup, blup.
  Alleen al het gegeven dat u niet in staat bent om voor 1 keer eerlijk te erkennen dat u het onderspit delft is tekenend voor een zinkend volk en daarmee andermaal een bevestiging van mijn these.

 • Ozturk

  Heer Hil,

  U weet het niet meer he, welke argumenten erbij te halen?
  ‘Nederland gaat met nieuwe energie aan de slag’. En dan van de toren gaan blazen dat Turkije over 20 jaar zal volgen… geen enkele kennis hindert u in uw stellingen, zoveel is duidelijk.

  Ik zal u maar even college geven, want dat heeft u duidelijk nodig:
  Nederland is Europees hekkensluiter in vernieuwbare energiebronnen, hoofdzakelijk veroorzaakt door het eigen aardgas, waardoor Nederland veel te lang achterover heeft geleund. Nederland is niet in staat om aan de afgesproken CO2 emissiereductie te voldoen en loopt mijlenver achter op het gebied van wind- en zonenergie.

  Turkije daarentegen is al decennia voorloper op het gebied van duurzame energie, ingegeven door het gebrek aan eigen fossiele brandstoffen. Al sinds jaar en dag benut Turkije haar gezegende geologie en geografie in de vorm van hydro-elektrische centrales. In de jaren ’80 startte onze premier Özal het GAP-project, dat o.a. de Ataturk dam en nog enkele andere grote dammen in de Eufraat omvatte, goed om 20% in de Turkse elektriciteitsbehoefte te voorzien.
  Momenteel worden in Turkije enorme massaprojecten gerealiseerd aangaande zonne-akkers en gigantische windmolenparken

  Huiswerk overdoen meneer Hil, en niet denken dat u op dit forum met losse ballonnetjes een discussie kunt winnen, zoals u dat op uw eigen Tokkie-fora wel kunt. Hier dient u beslagen ten ijs te komen.

 • Ozturk

  Heer Hil,

  Ik wilde u eerst niet belachelijk maken met uw cijfertjes, maar nu dat u ook nog eens herhaaldelijk over de deugdelijkheid van uw cijfertjes komt opscheppen kan ik niet anders dan u voor schut zetten.

  Uw cijfers deugen dus niet.
  Het BNP van Nederland heeft u aardig goed: 869 miljard us dollar
  Het BNP van Turkije over 2016 was echter 1.988 miljard us dollar, en daarmee een dikke factor 2 meer dan wat u schrijft. Zo ook het BNP per Turks hoofd.
  Kan ook niet anders, want immers afgelopen jaar werd bekend dat de Turkse economie intussen de Spaanse (1.687 miljard us dollar) heeft ingehaald.
  Daarnaast is het Nederlandse BNP gebaseerd op minstens een eeuw economische voorsprong, roofbouw op verre koloniën en het toevallige gelukje een dikke aardgasbel onder Slochteren te hebben gehad. Er zit niet veel eigen input bij, want Nederlanders zijn in hun aard luie slavendrijvers, die dit op eigen kracht never nooit waar zouden hebben kunnen maken. Allemaal geroofde rijkdom.

  En ondanks het feit dat Nederland per hoofd van de bevolking inderdaad aanzienlijk rijker is dan Turkije, slaagt Nederland er niet in armoede (voedselbanken) uit te bannen. En dat is best triest, want in Turkije kennen we dat fenomeen niet. Je vraagt je af met hoeveel geld het trieste egoïstische Nederland er eigenlijk wél in zal slagen om de boel op orde en tevreden burgers te krijgen?

  Ondanks de Nederlandse rijkdom kan het nog steeds zo zijn dat er een Haatsmurf bestaat die vind dat Nederland alles voor zichzelf moet houden en vooral geen geld voor ontwikkelingssamenwerking moet reserveren.
  Het toppunt van triestheid, deze Haatsmurf en alle mensen die op zijn Haatpartij hebben gestemd. Waaronder uzelf, nietwaar meneer Hil?

 • Ozturk

  Het was nooit zo massaal als Nederland heeft gedaan. Nederland heeft het uitgevonden.

 • Ozturk

  Mijn schrijffout in ‘aantall’ is een tikfout, en geen grammaticale fout. Het feit dat de woorden zich en tegen omgedraaid staan is een invoegfout. Dat is toch iets echt anders dan de wijze waarop u ‘wie betaald bepaald’ schrijft en ‘u’ en ‘uw’ consequent door elkaar gebruikt. Dat duidt er toch echt op dat u niet weet waar u een d en waar u een t dient te gebruiken en het verschil tussen een persoonlijk en bezittelijk voornaamwoord niet kent.

  Maar goed, Nederlands was niet het enige vak waarbij u regelmatig lag te slapen op school.

  Dus Turkije isoleert zich van de EU en ‘normaal denkende landen’. Dan moeten we het eerst even hebben over hoe u ‘normaal denkend’ definieert, want ik krijg de indruk dat uw lijstje met ‘normale’ landen nogal kort is en veruit een kleine minderheid in de wereld is. En dan kunnen we ons gelijk afvragen hoe belangrijk uw rijtje landen eigenlijk is. Of nog beter: hoe belangrijk dat rijtje landen in de toekomst zal zijn. Steeds minder namelijk.

  Overigens staan Polen, Servië, Portugal en Hongarije waarschijnlijk ook op uw lijstje met landen. Laat onze president nu net afgelopen maand in die genoemde landen met alle egards zijn ontvangen en lovende woorden hebben gehoord over Turkije.
  Dus eigenlijk twijfel ik een beetje of uw stelling wel op werkelijkheid berust, of eigenlijk meer op de fantasiewereld in uw hoofd.

  Evenzo vraag ik mij af wie toch steeds die ‘wij’ in uw betoog zijn? Vertegenwoordigt u alle Nederlanders? Of heeft u het dan over het nauwe groepje Tokkie-mensen dat zich begeeft op fora als tpo.nl en dds.nl etc, bij wie het nazi-gen wat losser zit dan bij het beschaafde deel van de Nederlandse bevolking?

  Tot slot: heeft u het artikel op deze website gelezen over oud-eurocommissaris Verheugen over wie wie nodig heeft in Europa? Nee? Snel even gaan doen joh, deze oud-eurocommissaris staat er namelijk om bekend meer verstand van zaken te hebben dan u en te weten waar hij over praat.

Loading posts...