<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 15, 2022

Pakistanen bedanken VN voor uitroepen 15 maart tot anti-Islamofobiedag

Duizenden Pakistanen hebben donderdag een menselijke ketting gevormd om de VN te bedanken voor het uitroepen van 15 maart tot Internationale Dag ter Bestrijding van Islamofobie.

Het evenement vond plaats in het Jhang-district van de noordoostelijke provincie Punjab en is georganiseerd door het Muslim Institute, een in Islamabad gevestigde denktank. Muslum Institute spreekt zich al langer tegen moslimhaat.

De deelnemers, gekleed in witte shalwar-kameez (lang shirt en losse broek), namen verschillende formaties aan zodat de teksten ‘Thank You UN [United Nations]’ en ‘Islam is Peace’ van elk 30 meter lang en breed af te lezen waren. Ook zijn de vlaggen van 57 moslimlanden prominent opgesteld rond het VN-logo.

Op 15 maart nam de Algemene Vergadering van de VN bij consensus een resolutie aan waarin 15 maart werd uitgeroepen tot Internationale Dag ter Bestrijding van Islamofobie. De EU en met name Frankrijk waren tegen de resolutie.

De resolutie is ingediend door Pakistan namens de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC). Het markeert de dag waarop een extreemrechtse terrorist twee moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) binnendrong en 51 mensen doodde en 40 anderen verwondde op 15 maart 2019.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-04-2022

Apr 15, 2022
Loading posts...