<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 18, 2018

Pakistanen lanceren grootschalige liracampagne voor steun aan Turkije

Pakistaanse politici, maatschappelijke organisaties en activisten op sociale media hebben formeel een driedaagse ‘Koop Lira’-campagne gelanceerd in heel Pakistan. Dat doen zij uit solidariteit voor Turkije, dat economisch is aangevallen door de VS.

Veel Pakistanen haastten zich naar wisselkantoren in de hoofdstad Islamabad, Karachi, Lahore en andere steden om lira’s te kopen.

In Islamabad werd het hoofdevenement gezamenlijk bij het Islamabad Press Club georganiseerd door politici en activisten.

Dr. Asif Luqman Qazi, de zoon van de voormalige Jamaat-i-Islami-chef Qazi Hussein Ahmed, zei: “Pakistanen en Turken vormen één natie. Turkije heeft Pakistan altijd gesteund. Nu heeft Turkije ons nodig en hier staan we dan met z’n allen.” Qazi zei dat de aankoop van de lira en Turkse producten door zal gaan, zelfs als de commotie voorbij is.

Abdul Rasheed Turabi, een parlementariër van Azad Kashmir, vertelde: “We zijn hier bijeengekomen om solidariteit te betuigen voor de Turkse regering en het Turkse volk. Elk land heeft het recht zijn zaken volgens zijn eigen wetten te regelen. Geen enkel land heeft het recht zich te mengen in de zaken van andere landen. Turkije heeft het volste recht om zijn soevereiniteit te verdedigen.”

In Karachi verzamelden ook handelaren, bekenden van sociale media en activisten van maatschappelijke organisaties, waaronder journalisten, zich buiten de Karachi Press Club om Turkije te steunen. “Turkse mensen moeten niet denken dat ze er alleen voor staan in hun strijd tegen de hegemonie.”

Islamabad heeft zijn gewicht al achter Ankara geworpen en erkent de “onschatbare rol van het land in de regionale en internationale vrede en stabiliteit”. Premier Imran Khan heeft eerder deze week ook zijn steun uitgesproken voor Turkije.

Tot nu toe hebben duizenden Pakistanen meegedaan aan de aanhoudende solidariteitsdrang. Daardoor zijn valutawisselaars gedwongen om meer Turks geld te regelen, is gemeld.

“Er is sprake van een noodgeval. We proberen aan lira’s te komen”, liet Khalid Hussain, een medewerker van de Piracha Money Exchange in Karachi, weten. “Ik was een tijdje niet aanwezig in de stad. Maar in de afgelopen dagen is de vraag naar de lira plotseling toegenomen.”

Vorige week werd in Pakistan één lira verkocht voor 21 Pakistaanse roepie. Volgens Hussain wordt momenteel één lira voor 25 roepie verkocht en op de zwarte markt zelfs nog hoger met een maximum van 28 roepie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KARACHI | Gepubliceerd: 18-08-2018

Aug 18, 2018
Loading posts...