<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 16, 2018

Palestijns verzetssymbool gearriveerd in Turkije: ‘Wij houden veel van Turken’

De 16-jarige Palestijne Fawzi al-Juneidi is op uitnodiging van Turkije dinsdag gearriveerd in Istanbul. De Palestijnse tiener, bekend om zijn geblinddoekte arrestatie door Israëlische militairen, is na zijn vliegreis uit Jordanië samen met zijn vader verwelkomd door Turkse autoriteiten.

“Ik heb nog steeds pijn in mijn schouder en arm”, reageert de Palestijnse tiener op een vraag hoe het met hem gaat nadat hij te maken kreeg met Israëlisch politiegeweld, waardoor zijn rechterschouder is gebroken.

“Ik heb helaas niet kunnen zien wat Turkije allemaal voor me heeft gedaan. Israël gooide me direct de gevangenis in. Ik zag de welbekende nieuwsfoto pas na mijn vrijlating (op borgtocht). In de Israëlische cel waren alle elektronische apparaten verboden. Er was enkel een televisie waar zij de kanalen van hadden uitgekozen. Ik kreeg helemaal niets mee. Dit heeft Israël bewust zo gedaan.”

Programma

Al-Juneidi heeft een druk driedaags programma in Turkije. Hij zal tijdens zijn verblijf aan Turkse scholieren en studenten vertellen wat hem is overkomen en hoe wat de huidige situatie in Palestina is. De tiener is inmiddels uitgeroepen tot een symbool van Palestijns verzet.

Naast een bezoek aan het graf van de Ottomaanse sultan Abdülhamit II, staat ook een bezoek aan de filmset van de populaire serie ‘Payitaht: Abdülhamid’ op het programma.

De Palestijnse tiener uit zijn dank aan het Turkse volk. “Ik was enorm blij toen ik zag dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan mij steunde. Dit zag ik later op het nieuws en in interviews. Ik wil hem hier hartelijk voor bedanken. We houden zeer veel van Recep Tayyip Erdoğan. Moge Allah hem zegenen. We houden ook van het Turkse volk. We willen Turken nogmaals bedanken voor hun steun aan Palestina.”

Arrestatie

De manier waarop Al-Juneidi is gearresteerd, zorgde voor veel ophef. De Turkse president noemde daarop Israël een terreurstaat. (VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 16-01-2018

Jan 16, 2018
Loading posts...