<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 14, 2016

Palestina stuurt brief naar Nederland over Israël

De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO heeft een brief gestuurd naar zestien landen met daarin het verzoek niet deel te nemen aan een conferentie die door Israël wordt georganiseerd.

In de brief wordt verzocht dat parlementariërs van landen niet moeten deelnemen aan de Israëlische conferentie, deels georganiseerd door de Israëlische regering, ter ere van het innemen van Jeruzalem (Al-Quds), inmiddels vijftig jaar geleden. “Dat is tegen het internationaal recht”, staat in de brief.

“Als uw parlementariërs toch besluiten om te gaan, staat men toe dat Israël kan gaan onderhandelen over andere bezette Palestijnse gebieden”, zegt algemeen secretaris van PLO Saib Ureykat.

PLO waarschuwt dat na de conferentie Joodse nederzettingen en kolonisten zullen worden bezocht in het Westelijke Jordaanoever en dit ervoor zal zorgen dat Israël legitimiteit krijgt. Dat betekent weer dat de systematische mensenrechtenschendingen van Israël op de Palestijnen worden ontkend, meldt PLO.

De brief is ook naar Nederland gestuurd. De overige landen die het verzoek hebben gekregen zijn Brazilië, Uruguay, Chili, Costa Rica, Malawi, Zuid-Afrika, Italië, Denemarken, Spanje, Griekenland, Portugal, Slowakije, Finland, Zwitserland en Letland.

Israël bezet sinds 1967 Oost-Jeruzalem. Op 30 juli 1980 beschouwde Israël Jeruzalem als zijn hoofdstad.

Het is nu de vraag in hoeverre Nederland gehoor zal geven aan het verzoek.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RAMALLAH | Gepubliceerd: 14-10-2016

Oct 14, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...