<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Ak Ajans Nederland
Oct 14, 2016

Palestina stuurt brief naar Nederland over Israël

De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO heeft een brief gestuurd naar zestien landen met daarin het verzoek niet deel te nemen aan een conferentie die door Israël wordt georganiseerd.

In de brief wordt verzocht dat parlementariërs van landen niet moeten deelnemen aan de Israëlische conferentie, deels georganiseerd door de Israëlische regering, ter ere van het innemen van Jeruzalem (Al-Quds), inmiddels vijftig jaar geleden. “Dat is tegen het internationaal recht”, staat in de brief.

“Als uw parlementariërs toch besluiten om te gaan, staat men toe dat Israël kan gaan onderhandelen over andere bezette Palestijnse gebieden”, zegt algemeen secretaris van PLO Saib Ureykat.

PLO waarschuwt dat na de conferentie Joodse nederzettingen en kolonisten zullen worden bezocht in het Westelijke Jordaanoever en dit ervoor zal zorgen dat Israël legitimiteit krijgt. Dat betekent weer dat de systematische mensenrechtenschendingen van Israël op de Palestijnen worden ontkend, meldt PLO.

De brief is ook naar Nederland gestuurd. De overige landen die het verzoek hebben gekregen zijn Brazilië, Uruguay, Chili, Costa Rica, Malawi, Zuid-Afrika, Italië, Denemarken, Spanje, Griekenland, Portugal, Slowakije, Finland, Zwitserland en Letland.

Israël bezet sinds 1967 Oost-Jeruzalem. Op 30 juli 1980 beschouwde Israël Jeruzalem als zijn hoofdstad.

Het is nu de vraag in hoeverre Nederland gehoor zal geven aan het verzoek.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RAMALLAH | Gepubliceerd: 14-10-2016

Oct 14, 2016
 • Sobieski

  Wat heeft dit met Turkije van doen?? Of is het weer die obsessieve jaloezie van de Turken op een staatje die als enige in een zee van uiteenvallende en oorlogzoekende moslimlanden, Turkije incluis, de rechtstaat en democratie weet te handhaven en een hoge welvaart weet te behouden? En dat ondank het feit dat de directe buurlanden het land het liefst in zee zien verdwijnen en er ook in Israel zelf mensen met messen op zak lopen die snode plannen hebebn?

 • Ekrem Unnu Kucuksahin

  Wij als moslims zijn ÉÉN dus dat heeft ermee te maken….;)!!! Zeg niet dat jij ook tot die groep behoort…;)!! Dus daarom heeft Turkije er direct mee te maken…!

 • Jan met de Pet

  Als moslims 1 zijn, waarom dan zo veel moeite doen met Gülen?

 • Ekrem Unnu Kucuksahin

  Ik weet de oorzaak niet maar er zijn genoeg hypocrieten, dus misschien is hij er ook 1 van..;)!!

 • Tamer Aslantas

  Dit is een site die gaat over Turken (in Nederland) en nieuws dat Turken interesseren waaronder dit nieuwsbericht.

 • Sobieski

  Dat u als moslims één bent vermoedde ik al, ondanks tegensprekerij op dit forum. Ook die moslimterroristen die hier in het beschaafde westen laffe aanslagen plegen op onschuldige burgers en die islamitische staat-losers zijn allen mosims toch? Het vervelende is dat het ‘één’ zijn er ook voor zorgt dat die aanslagplegers zich vrij eenvoudig kunnen ophouden in de moslimgemeenschap. Immers, die onderlinge loyaliteit aan elkaar heeft kennelijk voorrang op de burgerplicht om die laffe moslimterroristen aan te geven bij de politie. Dat dait telkenmale niet gebeurt zorgt er voor dat veel niet-moslims steeds meer onbehagen voelen over de grote aantallen moslims alhier.

 • Ekrem Unnu Kucuksahin

  Een echte moslim kent zijn plek….. leer eerst de inhoud van hoe een echte moslim eruit ziet eer je dit soort uitspraken doet!! Terrorisme bestaat sinds de 20ste eeuw en de moslim gemeenschap vanaf de 6de eeuw….;)!!

 • Sobieski

  Ik heb geen idee hoe een echte moslim eruit ziet en het laat me eerlijk gezegd siberisch. Wat ik wel weet is dat die laffe aanslagen in Brussel, Nice, Madrid, Londen en Parijs door moslims werden gepleegd en dat ze zich vrijelijk konden bewegen in de molsimgemeenschappen die ze immers geen strobreed in de weg legden.

 • Omario

  Beste Ekrem,

  Het vriendelijk verzoek aan jou om niet met de beroeps-trol en terreuraanhanger Sobieski in discussie te gaan. Zie ook de eerdere reactie van de heer Ozturk. Als u al zijn reacties er op naleest dan zult u begrijpen waarom. Ga dan ook niet in op zijn provocerende reacties die bedoeld zijn om reacties uit te lokken.

  Gr. Omario

 • Ekrem Unnu Kucuksahin

  Dankuwel…. ik werd er al beetje moe van en was dat al van plan
  Fijne avond….;)!!

 • Roel de Jel

  Best Ekrem, Het is een beetje overdreven om te stellen dat moslims één zijn. In het hele midden oosten slaan moslim elkaar de hersens in vanwege het verschil tussen sjoeniten en sijieten of zijn dat geen moslims? en de aluieten? en zo zijn er nog een paar stromingen binnen de moslim wereld. Wij in westerse werel hebben de laaste godsdienst twisten ongeveer 70 jaar geleden gehad(n- ierland). Wat voor soort moslims zijn ze in Turkije? of heb je daar ook twee stromingen

 • Sobieski

  Beste Omario alias Ozturk toch, u heeft het maar druk met deze sneue berichtjes.

 • Omario

  Beste Roel,

  Ik denk dat hij bedoeld te zeggen dat moslims 1 geloofsgemeenschap zijn met daarin verschillende stromingen. Net zoals je dat hebt binnen het christendom en het jodendom. Binnen het jodendom zijn er ook joden opgestaan die tegen het zionisme zijn en protesteren tegen de ultra orthodoxe joden in Israel (zie protesten van joden in o.a. New York). Goddiensttwisten zul je altijd hebben zolang er geloven zijn. De laatste was die van terrorist fundamentalistische christen Bush die vond dat christenen superieur zijn en dat daarom maar even een land (Irak) plat gebombardeerd en geterroriseerd moest worden.

 • Omario

  Beste Ekrem,

  Vergeet ook niet dat de grootste terroristen die helaas de grootste terreur en doden hebben veroorzaakt blanke westerlingen waren: Blanke Westerse Adolf Hitler die met zijn terreur miljoenen mensen de dood ingejaagd heeft en erger nog waarbij hij werd geholpen door Nederlandse verraders. Daarnaast hebben we de terroristen Bush en Blair die met hun leugens hebben gezorgd voor 1,5miljoen doden in Irak en een land in chaos achter gelaten hebben. Zomaar even twee voorbeelden waarbij miljoenen mensen zijn vermoord door terreur van blanke westerlingen. Beangstigend dat Adolf Hitler destijds ongestoord zijn gang kon gaan, ook hier in Nederland. Aan de andere kant weten we ook wel dat het gros van de Nederlanders over het algemeen niet bekend staan om hun solidariteit en opkomen voor minderheden. Anders had verraad en verlinken van joden en andere minderheden nooit kunnen plaats vinden in Nederland en recent in Sebrenica.

 • Roel de Jel

  Ja Omario, dat begrijp ik, maar ik wilde hem even prikkelen om duidelijker te zijn. Ik ben het met je eens ze hadden Saddam Hoesin beter kunnen laten zitten, was ook niet ideaal maar had wel minder bloedvergieten opgeleverd. Maar irak is rijk aan olie dus!!

 • Sobieski

  U wordt omringt door (potentieel) blanke westers terroristen begrijp ik? Althans door Nederlanders waar je als Turk je leven niet zeker bent? Als u daar werkelijk in gelooft vraag ik mij af wat u belet om weer te verkassen naar Turkije waar alles immers veel beter is. U gaat me toch niet vertellen dat het louter vanwege een uitkering is dat u hier blijft?

 • Sobieski

  Kortom Omario, u zegt: westerlingen moeten niet zo zeuren om onze moslim terrosisten die die laffe aanslagen plegen in Brussel, Nice, Parijs en war al niet. Westerlingen doen of deden immers hetzelfde. Ik heb u zelden zo expliciet mijn stelling zien steunen dat de moslimgemeenschappen kunnen helpen om toekomstige aanslagen te voorkomen. Namelijk door die moslimterrosten niet langer de gelegenheid te geven zich vrijelijk te bewegen in die mioslimgemeenschappen waar ze tot nu toe op veel begrip kunnen rekenen. Dat begrip is zonet door u verwoordt en het kwalijke is dat u daarmee bij steeds meer mensen het ongemak voedt dat wordt ervaren bij de aanwezigheid van moslims. Hoe onterecht dat ook moge zijn. Ik weet beter, maar men zou bijna vermoeden dat u dit doet om nog meer PVV stemmers te mobiliseren!

 • Omario

  Beste Roel,

  Saddam Hoessein was uiteraard ook geen lieverdje maar dat wist men al jaren. Als men de oprechte intentie had om hem af te zetten vanwege de misdaden die hij pleegde, dan had men dat allang kunnen doen. Maar goed, Saddam behartigde de belangen (lees:olie) van het westen en er was sprake van een relatief rustig Irak. Wat maakt het dan uit dat hij af en toe wat mensen koud maakt.

Loading posts...