<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 30, 2019

Paus naar Marokko voor interreligieuze dialoog en Jeruzalem

Paus Franciscus zei zaterdag dat zijn tweedaagse bezoek aan Marokko de interreligieuze dialoog zal bevorderen. Zijn opmerkingen kwamen na zijn ontmoeting met de Marokkaanse koning Mohammed VI in hoofdstad Rabat.

Marokko ontvangt sinds 1985 het eerste pauselijke bezoek. De paus riep verder vanuit Marokko op tot “een gezamenlijke inspanning” om een ​​wereld te stimuleren die meer solidariteit omvat in dialoog over alle mensen in de wereld.

Francis zei dat een cultuur van dialoog, wederzijdse samenwerking en begrip moet worden opgezet om een ​​solidaire samenleving op te bouwen.

De Marokkaanse koning Mohammed VI zei dat zijn land een buitengewone dag doormaakte en dat het bezoek van de paus een indicatie is van de langdurige betrekkingen tussen Marokko en het Vaticaan.

“Het is tijd om de uitbuiting van religie te verwerpen als een excuus voor onwetendheid en intolerantie”, zei Mohammed, die oproept tot een betere religieuze opvoeding om radicalisme te bestrijden.

Verklaring van Jeruzalem

Paus en Mohammed VI ondertekenden zaterdag ook de ‘Jerusalem Declaration’ in het koninklijke paleis in de hoofdstad.

De verklaring roept op tot het behoud van Jeruzalem: het gemeenschappelijke erfgoed van de mensheid, het ontmoetingspunt en het symbool van de vreedzame coëxistentie van de leden van de drie monotheïstische religies. Jeruzalem moet volgens de declaratie die multireligieuze functie blijven vervullen. “Het recht op aanbidding voor de drie religies moet worden gegarandeerd voor de toekomst van vrede en broederschap.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RABAT | Gepubliceerd: 30-03-2019

Mar 30, 2019
Loading posts...