<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 07, 2021

Paus schaamt zich voor 216.000 seksueel misbruikte kinderen in kerken

Paus Franciscus heeft woensdag laten weten dat hij zich schaamt voor het feit dat sinds 1950 meer dan 216.000 kinderen seksueel zijn misbruikt in Franse kerken. Scholen en instituten gelieerd aan de katholieke kerk meegerekend loopt dat aantal zelfs op tot 330.000.

“Ik wil mijn verdriet en pijn uiten voor het trauma dat ze hebben ervaren”, zei hij na een bijeenkomst in het Vaticaan. “Het is mijn schande, onze schande, dat de kerk hen niet te lang in het middelpunt van haar zorg heeft kunnen plaatsen.”

Verwijzend naar een onderzoeksrapport over seksueel misbruik van kinderen in de Franse Katholieke Kerk, verklaarde de paus dat “deze gebeurtenissen niet meer mogen gebeuren”. Hij vroeg alle bisschoppen om in dit verband de nodige maatregelen te nemen.

Hij beschreef de situatie als een “moeilijke test” en drong er bij de Franse katholieken op aan ervoor te zorgen dat “de kerk een veilig thuis voor iedereen blijft”.

De onafhankelijke commissie voor seksueel misbruik in de kerk (CIASE) bracht dinsdag aan het licht dat er tussen 1950 en 2020 minstens 216.000 gevallen van seksueel misbruik van kinderen heeft plaatsgevonden in katholieke kerken in Frankrijk. Zo’n 2.900 tot 3.200 pedofiele priesters en andere leden van de kerk kregen de vrije hand kregen om parochianen te misbruiken, wat vervolgens werd verdoezeld door de kerkleiders.

Jean-Marc Sauve, het voormalige hoofd van CIASE, verklaarde dat de katholieke kerk niet de nodige maatregelen nam tegen incidenten van seksueel misbruik.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-10-2021

Oct 07, 2021
Loading posts...