<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 17, 2019

Pegida provoceert moslims in Utrecht: meerdere arrestaties

De extreemrechtse islamofobe groep Pegida heeft woensdag in de late uren een anti-Islamdemonstratie gehouden voor een moskee in Utrecht. Dat gebeurde bij de Abi Bakr Issidik moskee, vooral bezocht door de Marokkaanse gemeenschap.

Radicale leden van de anti-Islambeweging hielden toespraken en toonden een film waarin de Islam wordt beledigd. De politie nam strakke veiligheidsmaatregelen rond de moskee en installeerde naast extra personeel ook hoge barricades.

Na de Pegida-demonstratie botsten een paar buurtbewoners achter de barricades kort met veiligheidstroepen. De politie hield meerdere personen aan.

Jamal Houri, persvoorlichter van de moskee, vertelde aan een grote Turkse nieuwsdienst dat Pegida opzettelijk provocerend probeert te zijn.

“Ook al was het gebied dat ze voor de demonstratie kozen provocerend, het bestuur en de gemeenschap van de moskee besloten hun provocatie niet te volgen en negeerden ze volledig”, zei Houri.

“Dit is de beste reactie die we hen kunnen geven [negeren]. Aandacht geven werkt in hun voordeel”, aldus de moskeepersvoorlichter.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – UTRECHT | Gepubliceerd: 17-01-2019

Jan 17, 2019
Loading posts...