<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 03, 2022

Persbureau Reuters liegt over Turkije, Ankara vuurt terug

De internationale nieuwsdienst Reuters heeft Turkije opnieuw aangevallen door misleidend en nepnieuws te publiceren, maakte de communicatiedirecteur van het land deze week iedereen duidelijk.

“Dit is niet de eerste keer dat Reuters, een apparaat van perceptieoperaties en systematische manipulatie gericht op (president) Recep Tayyip Erdoğan en Turkije, desinformatie en nepnieuws publiceert”, reageerde de communicatiechef van het land Fahrettin Altun.

De opmerkingen van Altun kwamen direct nadat Reuters een verhaal over Turkije had gepubliceerd, gericht op Erdoğan en het communicatiedirectoraat van Turkije.

Hij zei dat de aanval van Reuters een “teken is dat we op de goede weg zijn en een ereteken” is, erbij vermeldend dat het directoraat de afgelopen vier jaar te maken heeft gehad met desinformatiecampagnes gericht op Turkije.

“Reuters verspreidde desinformatie tegen Turkije op het hoogtepunt van de terreurcampagne van Daesh (IS), terwijl onze natie genadeloos hard optrad tegen die organisatie.”

“In werkelijkheid was dat een poging om het feit te verdoezelen dat sommige westerse regeringen een oogje dichtknijpen of, met de hulp van hun inlichtingendiensten, actief de toestroom van buitenlandse terroristische strijders naar Syrië hebben gefaciliteerd”, benadrukte Altun.

Hij liet ook weten dat Reuters ook verklaringen van Erdoğan verdraaide, die ze uiteindelijk moesten corrigeren.

“Het is duidelijk dat we niet vergeten dat Reuters een bepaalde rol speelde, die het werd toegewezen als onderdeel van economische en financiële operaties gericht op Turkije.”

“Dit is het soort persbureau dat zich tegenwoordig probeert te richten op het communicatiemodel van Turkije en het directoraat. We kennen heel goed de bedoelingen van Reuters, het doel dat het dient en wat het voor dat doel doet”, zei hij.

Turkije verdedigt de waarheid tegen een systeem dat wordt gekenmerkt door bezetting, militaire staatsgrepen en burgeroorlogen en een systeem dat terroristische organisaties steunt, niet alleen in Turkije, maar ook in verschillende delen van de wereld, zei Altun.

“Wij begrijpen dat de economische crisis in Europa uw organisatie pijn doet samen met het VK. Het lijkt erop dat u ervoor kiest om van achter uw bureau te rapporteren omdat het goedkoper en gemakkelijker is. Zo laat u imaginaire en verzonnen scenario’s vol met ongegronde vooroordelen en clichés, zoals vaak wordt gedaan door jullie.”

“We herinneren je er nogmaals aan dat dit niet de manier is om echte journalistiek te bedrijven, ongeacht de omstandigheden en dringen er bij jullie op aan om alleen feiten te melden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-09-2022

Sep 03, 2022
Loading posts...