<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 01, 2018

PKK vermoordt baby en moeder, Turkije garandeert wraak en totale vernietiging

In Turkije is met afschuw en vol verdriet gereageerd op de terreuraanslag van PKK op een baby en echtgenote van een Turkse militair in Hakkari. Het land belooft harde wraak.

De Turkse regering laat weten dat de PKK altijd al een babymoordenaar is geweest. “Alle PKK’ers, van top tot teen, zijn sinds veertig jaar babymoordenaars”, reageerde de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu.

Mevlüt Çavuşoğlu, de Turkse buitenlandminister, verklaarde dat Turkije terreurgroep en diens verwanten compleet de grond in zal boren.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan verwees naar de politieke partij door wie de beweging gelieerd aan de PKK alsnog het parlement is binnengekomen. “Zie hier wat de PKK is. Dat geldt ook voor hun buitenlandse steuners.”

De Turkse vicepresident Fuat Oktay beloofde niet zomaar een wraak: “Moge dit duidelijk zijn. Hen (de PKK’ers) en hun aanhangers wacht een veel groter verdriet.”

Presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalın vervloekte de terreuraanslag en zei dat de PKK-terroristen in de hel thuishoren.

De grootste oppositiepartij CHP verdoemde ook de terreuraanslag. De MHP wil “dat er geen genade word getoond tegen verraders en babymoordenaars”.

De getroffen oma bleef sterk: “Zij vermoorden één, wij komen met duizend terug.”

Baby Bedirhan was slechts 11 maanden oud. PKK-terroristen brachten dinsdag een explosief tot ontploffing toen de auto waarin hij en zijn 25-jarige moeder langsreed. Zij kwamen van een bezoek van sergeant Serkan Karakaya, de vader en echtgenoot van de slachtoffers.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – KAYSERI – HAKKARI | Gepubliceerd: 01-08-2018

Aug 01, 2018
Loading posts...