<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 05, 2019

Plan DENK kan reizende studenten maandelijks tientallen euro’s schelen

Alle studenten moeten 220 dagen per jaar flexibel kunnen inzetten, om gratis met het openbaar vervoer te reizen. Met dit voorstel van DENK zullen studenten ook nog eens naar schatting 63 euro per maand besparen, meldt de partij.

DENK zal de Tweede Kamer en de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, oproepen om het onderscheid tussen weekdagen en weekenddagen op te heffen en een flexibele OV Studentenjaarkaart in te voeren, laat de politieke partij in een bericht weten.

‘Studeren is duur’

Wat een minder bekend gegeven is, is dat studenten zo’n 756 euro per jaar kwijt zijn aan het openbaar vervoer, zegt DENK. “Dit bedrag zijn studenten kwijt ondanks dat zij een studentenjaarkaart hebben.” Het voorstel van DENK zal studenten, naast flexibiliteit, ook een steuntje in de rug geven in deze moeilijke tijden.

“Het collegegeld kost bijvoorbeeld jaarlijks al 2.083 euro per jaar. Aan huur betalen studenten gemiddeld 417 euro per maand. Boodschappen kosten gemiddeld 181 euro per maand. Studiemateriaal kost gemiddeld 58 euro per maand. Kleding en vrijetijdsbesteding kosten volgens de gegevens van DUO gemiddeld 194 euro per maand.”

DENK meldt het actieplan woensdag tijdens het debat over de begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor 2020 in te zullen dienen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 05-11-2019

 

Nov 05, 2019
Loading posts...