<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 02, 2018

Politie: Sleep Netanyahu voor de rechter

De Israëlische politie heeft zondag aanbevolen premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw voor de rechter te slepen wegens omkoping, meldde het Israëlische dagblad Haaretz.

In een verklaring zei de politie dat Netanyahu verdacht wordt van het aannemen van steekpenningen en het handelen in belangenconflicten toen hij gunsten toekende aan mediamagnaat Shaul Elovitch, die het Israëlische telecombedrijf Bezeq Telecom Israel controleerde in ruil voor een gunstige berichtgeving op de nieuwssite van het bedrijf.

De politie zei bewijsmateriaal te hebben gevonden dat “Netanyahu en zijn naasten tussenbeide kwamen, soms op een dagelijkse basis, om de inhoud die op de nieuwswebsite van Walla werd gepubliceerd en de benoeming van oudere werknemers (redacteuren en verslaggevers) te beïnvloeden. Daarbij werd gebruik gemaakt van banden met Shaul en [zijn vrouw] Iris Elovitch”.

De politie heeft eerder al bij twee andere gevallen een aanklacht aanbevolen tegen Netanyahu wegens corruptie.

De eerste zaak betreft de Israëlische Hollywood-producer Arnon Milchan, die naar verluidt werd gevraagd om luxe artikelen te kopen voor Netanyahu en zijn vrouw. De tweede heeft betrekking op een vermeende deal – opnieuw voor positieve berichtgeving in de media – met Arnon Mozes, uitgever van het Hebreeuwse blad Yedioth Ahronoth.

Netanyahu heeft tot nu toe elke aantijging ontkend. In een verklaring zei de Israëlische premier zondag dat de aanbeveling van de politie om hem en zijn vrouw te beschuldigen “niemand zal verbazen, noch de transparante timing van de aankondiging”. “Deze aanbevelingen stonden al gereed voordat het onderzoek begon”, zei hij.

“De aanbevelingen van de politie hebben geen wettelijke status, maar onlangs hebben geautoriseerde ambtenaren de aanbevelingen van de politie met betrekking tot een aantal prominenten volledig verworpen. Ik ben er zeker van dat de bevoegde ambtenaren, na de zaak te hebben overwogen, ook in dit geval tot dezelfde conclusie zullen komen: dat er niets was omdat er niets is.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AL-QUDS | Gepubliceerd: 02-12-2018

Dec 02, 2018
Loading posts...