<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 22, 2015

Politiecontrole geblokkeerd voordat terreuraanslag in Suruç plaatsvond

De Turkse regeringswoordvoerder Bülent Arınç heeft afgelopen woensdag gereageerd op de gebeurtenissen in de Turkse stad Suruç.

Op de vragen over de beveiligingsmaatregelen die worden genomen bij dergelijke bijeenkomsten reageert Arınç: “De gemeente Suruç heeft de routine politiecontroles, die bij soortgelijke bijeenkomsten plaatsvinden, verhinderd. Na een eerste controle heeft de politie gevraagd voor een tweede controle. Wij willen geen politie is er gezegd. De tweede controle op de plaats waar de aanslag heeft plaatsgevonden is verhinderd. We hebben te maken met het feit dat één persoon is binnengedrongen in een groep jongeren die bezig waren met hun activiteit en tussen hun een aanslag heeft gepleegd. Kunnen jullie je dit voorstellen? Niemand heeft die onbekende persoon kunnen ontdekken. Deze onbekende persoon, dat tevens de dader bleek te zijn, was niet aanwezig tijdens de eerste politiecontrole. Hoe heeft de dader alsnog toegang kunnen krijgen tot het cultureel centrum? De beveiligingscamera’s bleken ook nog eens niet te werken. Geen enkele medewerker van de gemeente Suruç was aanwezig tijdens de gebeurtenis. De inlichtingendienst meldt dat ze bewust uit de buurt zijn gehouden. We zullen al die informatie meenemen in het onderzoek naar deze terreuraanslag.”

web3rfwqdecsa

Volgens de Turkse krant Taraf meldde de voorzitter van de HDP in de regio dat er geen politieagenten waren tijdens de bijeenkomst en de aanslag en dat er sprake was van een “vreselijk vermoeden”. Bülent Arınç reageerde zeer fel op deze stelling.

De regeringswoordvoerder reageerde ook op de beschuldigingen aan het adres van de Turkse regering en president Erdoğan. “Ik wil dat er maatregelen worden genomen tegen de bastaarden die roepen dat president Erdoğan de moordenaar is. Er wordt elke dag drie protesten gehouden in Suruç dat wordt georganiseerd door de vertegenwoordigers en leden van de Koerdische HDP. De vraag luidt: Waarom waren zij ook niet aanwezig bij deze bijeenkomst van de jongeren? We willen de reden hiervan weten. Turkije wordt in een kwaad daglicht gesteld.”

 

© Turksemedia.nl

Jul 22, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...