<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 13, 2017

Door politiehond gebeten Turkse Nederlander: gebeurtenissen pijnlijk

De Turkse Nederlander Huseyin Kurt heeft veel pijn, niet omdat hij zeer hard is gebeten door de politiehond van de Nederlandse politie en gewond is geraakt aan zijn hoofd, maar pijn door de handelswijze van de agenten.

Kurt was zaterdagavond ook in Rotterdam, bij het Turkse consulaat waar de Turkse minister is tegengehouden en niet naar binnen mocht. “Nadat we te horen kregen dat we weg moesten en daadwerkelijk ook wegliepen, heeft de politie ons ineens van achteren aangevallen, met wapenstokken”, zegt Kurt in een interview bij hem thuis. “Toen lag ik op de grond en moest schreeuwen: Dat is mijn slagader! Ik was gebeten door een politiehond.”

Door politiehond gebeten Turkse Nederlander gebeurtenissen pijnlijk4

Militair

De Turkse Nederlander geeft aan dat zijn broer – een gepensioneerde Nederlandse militair – de eerste harde klap op zijn hoofd heeft gekregen van een politieagent. “Hij lag daarna knock-out op de grond en leek bewusteloos. Hij gaf geen antwoord op de vragen. We lagen beiden twintig minuten lang gewond op de grond. Omstanders wilden ons helpen, maar de politie hield hun tegen. Ambulancepersoneel werd in de eerste instantie ook geweerd met als reden ‘we gaan hem arresteren’. Ze kwamen later terug toen ze zagen dat ik zwaargewond was.”

Door politiehond gebeten Turkse Nederlander gebeurtenissen pijnlijk2

Onder de omstanders die Kurt wilde helpen was ook de bekende TRT-nieuwslezer Erhan Çelik. Op beelden is te zien dat hij hard is weggeduwd door een politieagent.

Door politiehond gebeten Turkse Nederlander gebeurtenissen pijnlijk3

Ziekenhuis

Kurt geeft aan dat hij in het ziekenhuis te horen kreeg dat er grote stukken vlees waren afgebeten uit zijn been en geen hechtingen mogelijk waren wegens een hondenbeet (infectie).

Kurt: “Wat pijnlijker is geweest, is wat de politie ons heeft aangedaan. En wat een krant heeft geschreven op die foto [Wij zijn de baas]. Wie zijn die wij? Wat willen zij met zo’n krantenkop doen op een hond en iemand die op de grond ligt? Baas? Wij zeggen dat alleen honden een baas hebben. Ik ben een hardwerkende Turkse Nederlander die bijdraagt aan de samenleving. Ik hou van Nederland, en ook van Turkije.”

Steun

De Turkse Nederlander weet niet wie schuldig moet worden bevonden. “De regering of de politie. We overwegen juridische stappen. Nederland is een democratische land.”

Tot nu toe heeft Kurt geen steunberichten ontvangen van zijn Nederlandse landgenoten. “Ik heb tot nu toe alleen steunbetuigingen van Turken en Turkse Nederlanders gehad. Wij waren daar in Rotterdam alleen om gesprekken te voeren, om te praten met elkaar. Niet meer niet minder.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-03-2017

Mar 13, 2017
Loading posts...