<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 27, 2016

Premier Hongarije: EU bedelt bij Erdogan en Turkije

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft tegen de Duitse krant Bild gezegd dat de toekomst en veiligheid van de Europese Unie afhankelijk is gemaakt van Turkije.

“We kunnen onze eigen grenzen niet beschermen. We maken afspraken die we zelf niet eens na kunnen komen. We zijn op een bescheiden wijze aan het bedelen bij president Erdoğan”, zei Orbán.

De Hongaarse premier gaf aan niet blij te zijn met de huidige politiek. “De toekomst en veiligheid van de Europese Unie is hiermee afhankelijk van de gunst van Turkije.”

Orbán kreeg ook de vraag of hij de Turkse president vertrouwt: “President Erdoğan is al heel lang mijn goede vriend. Onze relatie met Turkije is goed. We vertrouwen hun.”

Orbán liet weten dat Brussel afspraken met Turkije maakt die ze zelf niet kunnen nakomen. “Het plan om honderdduizenden vluchtelingen uit Turkije op te nemen en deze te verspreiden in Europa is een droom. We kunnen dat niet of willen dat niet. Geen enkel Europees land gaat dat ook doen. Als ik hiermee akkoord ga hangen ze me op aan een lantaarnpaal in Budapest”, aldus Orbán.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN

Feb 27, 2016
Loading posts...