<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 15, 2016

Premier Oekraïne: ‘Russen zijn leugenaars’

De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek heeft maandag tijdens een persconferentie in aanwezigheid van de Turkse premier Ahmet Davutoğlu gezegd dat het niet mogelijk is om te onderhandelen met Rusland.

“Er is helemaal geen kans om Rusland te vertrouwen. Ze liegen altijd en denken enkel aan zwartmaken”, zei Jatsenjoek tegen Davutoğlu.

web243782r2480f023wuh9prfq34rf43

De Oekraïense premier geeft aan dat dit soort gedrag het belangrijkste probleem is waardoor men niet kan onderhandelen met Rusland: “We kunnen daardoor niet zoeken naar een soort consensus met dit agressieve land. Maar als we verenigd blijven zullen we dit aanpakken, wat er ook gebeurt.”

Jatsenjoek waarschuwt ook dat Rusland ervan bewust is dat hoe meer ze Syrië bombarderen en Bashar Al-Assad steunen, des te meer Syriërs zullen vluchten naar Turkije en Europa. “Dan zal iedereen met hetzelfde probleem te maken hebben door deze Russische agressie”, aldus Jatsenjoek.

De Turkse premier reageerde daarop dat Rusland niet alleen het Assad-regime steunt, maar daarmee ook indirect terreurgroep IS (Daesh): “De Russen vallen ook de leden van de gematigde Syrische oppositie aan die vechten tegen IS. Zo willen ze de internationale gemeenschap enkel laten kiezen tussen IS of Assad. Ik heb de foto’s gezien van Syrische kinderen die zijn omgekomen tijdens de Russische aanvallen. Dit is een misdaad tegen de mensheid.”

web23235781234795017394513erfvesfd

Jatsenjoek gaf aan daar absoluut mee eens te zijn. “Absoluut. Ze steunen de beide terroristen, IS (Daesh) en Assad.”

Davutoğlu zei tot slot dat de Oekraïense bevolking (annexatie Krim door Rusland) en de Syrische bevolking “zullen overwinnen na deze moeilijke tijden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Feb 15, 2016
Loading posts...