<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 21, 2022

Premier: Toekomst Israël in gevaar

De Israëlische premier Naftali Bennett heeft gezegd dat de toekomst van Israël in gevaar is nu zijn regerende coalitie een minderheid in het Israëlische parlement, de Knesset, vormt.

“Verantwoordelijk zijn voor het vormen van een reddingsregering was een moeilijke keuze, maar de toekomst van het land is in gevaar en we moeten vechten om de eenheid van ons volk te bewaren, want we hebben geen ander land”, stelde Bennett.

Zijn waarschuwing kwam nadat Ghaida Rinawie Zoabi, een Arabische wetgever van de linkse Meretz-partij, ontslag had genomen uit de regerende coalitie, waardoor deze werd teruggebracht tot een minderheid in de Knesset.

Zoabi noemde het harde standpunt van de regering over Arabische kwesties, waaronder de invallen in de Al-Aqsa-moskee in bezet Oost-Jeruzalem, de sloop van de huizen van Arabieren, landconfiscatie en de controversiële burgerschapswet als redenen voor haar ontslag.

Door deze stap stond de regering van Bennett op de rand van de afgrond, waar de coalitie nu 59 leden heeft in de 120 zetels tellende Knesset.

De regerende coalitie werd in juni 2021 gevormd uit 61 Knesset-leden, bestaande uit acht Israëlische partijen.

Bennett beweerde dat de huidige regering “op verschillende gebieden is geslaagd, waaronder de confrontatie met het coronavirus, werkloosheid en geweld”. Hij prees ook zijn regering voor het verminderen van het aantal moordzaken in de Arabische gemeenschap met 30 procent.

De terugtrekking van Zoabi was de tweede sinds parlementslid Idit Silman van de rechtse Yamina-partij in april uit de coalitie stapte.

 

Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-05-2022

May 21, 2022
Loading posts...