<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 17, 2017

President Colombia opent door Turkije gebouwde school: ‘Bedankt Erdoğan’

Een door Turkije gebouwde school in Colombia is woensdag door president Juan Manuel Santos feestelijk geopend. De school staat in Briceño-Oregon, het gebied waar het vredesproces met FARC in het land voor het eerst wordt uitgevoerd.

“Ik bedank mijn vriend Erdoğan die ons heeft gesteund met een school”, reageerde de Colombiaanse president, die de Nobelprijs voor de Vrede heeft ontvangen. “Dit is niet alleen een school, maar een centrum dat voor banen zorgt in de regio.”

President Colombia opent door Turkije gebouwde school‘Bedankt Erdogan’4

President Santos benadrukte dat de Turkse regering en het Turkse volk “hiermee hebben bijgedragen aan de vrede in Colombia [FARC-kwestie]”. Hij deelde daarna Turkse zoetigheden uit aan de leerlingen van de nieuwe school, nadat hij zelf Turks fruit kreeg aangeboden.

President Colombia opent door Turkije gebouwde school‘Bedankt Erdogan’3

De Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Maria Engela Holguin, had tijdens de opening zeer lovende woorden over Turkije. “Turkije heeft het gebied dat vroeger vol met landmijnen zat een school aangeboden. De sporen van Turkije zullen vanaf nu voor altijd aanwezig zijn in onze bergen. Alle Colombianen danken Turkije vanuit de grond van hun hart.”

De openingsceremonie is ook bijgewoond door een van de FARC-leiders Felix Antonio Munoz, ook wel bekend als ‘Pastor Alape’.

President Colombia opent door Turkije gebouwde school‘Bedankt Erdogan’2

De school is gebouwd door de Turkse staatsorganisatie voor samenwerking TIKA.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRICEÑO | Gepubliceerd: 17-05-2017

May 17, 2017
Loading posts...