<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 22, 2018

President Erdoğan verkozen tot meest invloedrijke moslim

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan staat op de eerste plaats in de nieuwe lijst van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld.

In het boek voor 2019, dat jaarlijks wordt voorbereid door het Jordan Royal Islamic Strategic Studies Center, wordt opgemerkt dat Erdoğan de eerste populair gekozen president werd in augustus 2014 en vervolgens een tweede termijn behaalde na de verkiezingen van 2018 met 52,5 procent van de stemmen. De verkiezingsopkomst was 86 procent, is benadrukt.

“Tijdens zijn regeerperiode heeft Turkije een ongekende economische groei, constitutionele hervormingen en een heropkomst als een belangrijke mondiale macht meegemaakt”, aldus de publicatie.

Onder het leiderschap van Erdoğan heeft Turkije zich gericht op het opbouwen van sterkere relaties met al zijn zeven buurlanden, vooral Griekenland, en ook alle landen die grenzen aan de Zwarte Zee – een belangrijk handelscentrum en een geopolitiek belangrijk gebied.

“In Afrika heeft hij meer dan twintig nieuwe ambassades en consulaten geopend. Toen Somalië leed aan een verlammende hongersnood en droogte in 2011, gaf Erdoğan niet alleen hulp, maar werd hij ook de eerste leider van buiten Afrika die Somalië bezocht in bijna twee decennia”, is verklaard.

In eerdere edities van het boek stond Erdoğan op de achtste plaats in 2016 en 2017 en was goed voor een vijfde plek in 2018.

In de ranglijst van 2019 staat Salman bin Abdul-Aziz Al-Saud, de koning van Saudi-Arabië, op de tweede plaats als de meest invloedrijke moslim, terwijl de Jordaanse koning Abdullah II Ibn Al-Hussein op de derde plaats staat.

Het boek wordt sinds 2009 samengesteld door het Royal Islamic Strategic Studies Center in de Jordaanse hoofdstad Amman. Het is bedoeld om na te gaan welke invloed sommige moslims hebben op de Ummah (wereldwijde moslimgemeenschap), of namens de Ummah, volgens het boek.

“Invloed is: elke persoon die de macht [hetzij cultureel, ideologisch, financieel, politiek of anderszins] heeft om een ​​verandering aan te brengen die een significante impact zal hebben op de moslimwereld,” is uitgelegd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 22-10-2018

Oct 22, 2018
Loading posts...