<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 26, 2019

Prins William bezoekt getroffen moskee Christchurch

Prins William heeft vrijdag de Al Noor-moskee in Christchurch (Nieuw-Zeeland) bezocht waar vorige maand vijftig moslims op brute wijze zijn vermoord door een extreemrechtse terrorist.

De prins arriveerde donderdag in het land om zijn respect te betuigen op Anzac Day – een dag van herdenking in Australië en Nieuw-Zeeland – ter herdenking van degenen die zijn omgekomen in alle oorlogen, conflicten en vredeshandhavingsoperaties. Die dag is ook op officieel niveau herdacht door Turkije.

De hertog van Cambridge sprak over verdriet en het verslaan van haat met liefde. Dat zei hij tijdens een ontmoeting met enkele van de overlevenden van de aanslag, meldde de BBC.

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern en Imam Gamal Fouda vergezelden de prins tijdens het bezoek tijdens zijn ‘low-profile’-bezoek aan Nieuw-Zeeland. Hij riep op tot het verslaan van alle vormen van extremisme en prees de compassievolle benadering die de gemeenschap, het land en de premier volgden in de nasleep van de schietpartijen.

Verwijzend naar de extreemrechtse schutter achter de schietpartijen, zei prins William dat hij naar Nieuw-Zeeland was gekomen om “u te helpen de wereld te laten zien dat hij gefaald heeft”. Hij zei dat een “terrorist probeerde divisie en haat zaaien op een plaats die staat voor samenhorigheid en onbaatzuchtigheid.”

De prins kon het nieuws niet geloven toen hij op 15 maart wakker werd in Londen. “Een onuitsprekelijke haat had zich ontwikkeld in Nieuw-Zeeland, een land van vrede. En het had zich ontvouwd in Christchurch – een stad – die zoveel meer heeft doorstaan. Ik kon niet geloven toen bevestigd werd dat er vijftig moslims zijn gedood tijdens hun vredig gebed.”

Ook beschreef prins William de mensen uit Nieuw-Zeeland als optimistische mensen. “Ze hebben een beroemde karaktersterkte, een warmhartige interesse over culturen, religie en mensen die komen van duizenden kilometers van hun kust. Ze erkennen, debatteren en worstelen met hun eigen culturele geschiedenis op een manier die niet te vergelijken is met een ander land.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 26-04-2019

Apr 26, 2019
Loading posts...