<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 07, 2018

Pro-Israëliër valt vrouw aan in Amsterdam

In Amsterdam is zondag op de Dam een betogende vrouw aangevallen door een pro-Israëlische man. Ook werd de situatie even grimmig nadat de desbetreffende provocerende persoon een Palestijnse vlag afpakte uit handen van een kind en deze op de grond gooide.

Het voorval gebeurde voor de ogen van de politie, die paraat stond tijdens de demonstratie van de Palestijnse vereniging PGNL. De man is aangehouden. De vader van het kind en de aangevallen vrouw deden aangifte.

‘Israëlische druk in Amsterdam’

De pro-Palestijnse Nederlander Robert Willem van Norren, die vaker op de Dam is om aandacht te vragen voor de onderdrukking van Palestijnen, liet aan een internationale Turkse nieuwsdienst weten dat het niet de eerste wandaad is van de pro-Israëlische man. “Hij is eerder elf keer aangehouden vanwege soortgelijke daden.”

Van Norren liet ook weten dat de Amsterdamse gemeente het aantal toestemmingen voor Palestijnse demonstraties in de stad heeft verlaagd van vier naar twee keer per maand. “Dat gebeurde na druk van pro-Israëliërs en Israëlische organisaties (in Amsterdam). Ik word ook vaker bedreigd vanwege mijn demonstratie. Ik ben zelfs paar keer tot mijn huis gevolgd. De aanvaller (van vandaag) viel mij ook een paar keer aan.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AMSTERDAM | Gepubliceerd: 07-10-2018

Oct 07, 2018
Loading posts...